NM Allround på Jevnaker

Jevnaker IL arrangerte i helgen NM allround for senior. Jevnaker leverte et på alle måter imponerende arrangement.

ASK stilte med Ragne i dameklassen I tillegg heiet vi på Vetle som representerer Tønsberg turn, men som er en del av treningsgruppa i ASK. Ragne ble nummer to på 500m og 1500m og nr tre på de to lengste distansene. Totalt ble det tredje plass etter Sofie Karoline Haugen og Camilla Lund. Det var bare 0.1 poeng opp til andreplass. Vetle kom på fjerde plass, kun tiendeler fra pallen. Trener Arild var tilbake på isen og sekunderte denne gangen fra en stol. Når han får på skøytene vipper nok marginene igjen i vår favør.

Resultater    Livestream kan sees i etterkant her.

Medaljedryss til ASK i veteran-NM!

NM for veteraner gikk på Geithus i helgen. På lørdag var rammen var den aller vakreste - skikkelig norsk vinter med speilblank is, høye brøytekanter, snøtunge trær, og en strålende sol over det hele. Solen trengtes, for det var også en del minusgrader. Vi registrerte -12 etter stevneslutt på lørdag, Søndag formiddag var det 15-16 kalde ved stevnestart, men det steg litt utover dagen. Det var ikke like strålende sol, og det blåste en svak vind. Isen var fin, men hard, noe som nok var litt uvant for mange.

Deltagelsen var bra - 66 løpere fra Stavanger i sør til Tromsø i nord. 11 av disse var fra Aktiv SK, og de forsynte seg kraftig av medaljefatet. Marja Haartsen (K45) og Sara Hemmer (K55) ble begge norgesmestre på én enkeltdistanse og sammenlagt. Kamilla Riise (K80) tok 4 distansemesterskap og sammenlagtmesterskapet. Hun satte dessuten en bemerkelsesverdig rekord: hun er den eldste kvinnelige deltager som noen gang har stilt opp i et norgesmesterskap på skøyter. Alder: 82!
Blant mennene var Erik Vea (M65) og Andreas Haugerud (M30) ganske suverene og tok fullt hus, dvs. 4 distanse-mesterskap og sammenlagtmesterskap. Frode Eidsmo (M55) tok 2 distansemesterskap og sammenlagtmesterskapet. På de andre to distansene fikk han sølv. Sveinung Vea (M45) tok én sølv og én bronse på enkeltdistansene, og bronse sammenlagt. Martin Grothe Lien (M30) tok 4 bronse på enkeltdistansene og bronse sammenlagt. Han perset forøvrig solid på 3 av distansene.

Geithus IL er rutinerte arrangører, og fra tilskuerplass kunne vi ikke se annet enn at stevnet forløp fortrinnlig.

Resultater

Fellesbildet nedenfor er tatt av unge Axel Haartsen Njøs på 7 år! 

Fornøyde ASK-løpere. Foran fra v.: Erik Vea, Sara Hemmer, Kamilla Riise og Marja Haartsen. Bak fra v.: Frode Eidsmo, Sveinung Vea, Andreas Haugerud og Martin Grothe Lien. Terje Erfjord, Terje Bjørk og Sturla Haugsbø var ikke tilstede. (Foto: Axel Haartsen Njøs)

Fornøyde ASK-løpere. Foran fra v.: Erik Vea, Sara Hemmer, Kamilla Riise og Marja Haartsen. Bak fra v.: Frode Eidsmo, Sveinung Vea, Andreas Haugerud og Martin Grothe Lien. Terje Erfjord, Terje Bjørk og Sturla Haugsbø var ikke tilstede. (Foto: Axel Haartsen Njøs)

Bildene i galleriet nedenfor er tatt av Marja Haartsen (nr 2), Andreas Haugerud (nr. 8-9), Frode Eidsmo (nr 4-5-6) og Sven-Åge Svensson (nr 1-3-7-10).

Gullkarusell 1

IMG_6881.JPG

Sesongens første Gullkarusell ble avholdt på Valle Hovin 12. desember. For mange av deltagerne på skøyteskolen var dette deres aller første skøyteløp. De yngste gikk 100 m. Den lengste distansen var denne gangen kun 300 meter. Det er ikke ofte denne distansen er gått på Valle,  og kanskje ble det banerekord til Linus? Deltagerne fra skøyteskolen fikk premier og lussekatter etter løpet. Flere bilder finner du under om du klikker deg fram.

Resultater

 

 

Allan har etablert seg i verdenstoppen!

På gårsdagens 1500m i Salt Lake City gikk Allan Dahl Johansson inn til en 6. plass. Han er altså igjen å finne i toppsjiktet - foran alle de andre norske og foran mange andre sterke navn. Tiden ble 1.43,30 - bare hårfint svakere enn rekordløpet i Calgary. Dette er morsomt og meget overbevisende etter det tøffe lagtempoløpet dagen i forveien, hvor han tok seg kraftig ut. Som vanlig var Allan litt treg i starten, men snart kom han opp på siden av parkameraten, som nok en gang var Sverre Lunde Pedersen. Og mot mål dro Allan ubønnhørlig i fra.

Stevnets høydepunkt var Dennis Yuskovs nye verdensrekord på 1.41,03. Dermed snek han seg forbi Shani Davis' gamle verdensrekord på 1.41,04 som har stått i åtte år!

Allan puster ut etter nok et toppløp. (Bilde fra NRK TV)

Allan puster ut etter nok et toppløp. (Bilde fra NRK TV)

Allan under gjeldende juniorverdensrekord på 3000m!

Under et offisielt "Trial"-stevne i Salt Lake City i går kveld 6.11. gikk Allan Dahl Johansson under gjeldende verdensrekord for junior menn på 3000m med tiden 3.41,19. Tiden var over ett sekund bedre enn gjeldende verdensrekord på 3.42,98 satt av Sjoerd de Vries, NED, i 2007. Allans passeringstider var 19,42 - 28,56 - 28,53 - 28,39 - 28,49 - 28,92 - 29,26 - 29,62. Sluttid altså 3.41,19. 

Vi ser at Speedskatingresults og NRK annonserer det som verdensrekord, men det kan de ganske enkelt ikke vite. Det er en rekke formaliteter som skal tilfredsstilles for at en verdensrekord skal kunne godkjennes. Denne rekorden er satt under svært spesielle omstendigheter, og den formelle godkjennelsen vil først skje om flere uker. Det er imidlertid ikke mer enn 3 dager siden Allan satte ny juniorverdensrekord på 1500m, så han er utvilsomt i form til hva som helst.

Resultater: http://speedskatingresults.com/index.php?p=9

Arikkel fra NRK Sporten: https://www.nrk.no/sport/johansson-satte-ny-junior-verdensrekord-for-andre-gang-1.13812749.

Allan satte juniorverdensrekord!

Etter Allan Dahl Johanssons fine 1500-meter under World Cup i Stavanger, var forventningene store foran World Cupen i Calgary denne helgen. Vi må si at Allan mer enn innfridde på 1500m. Han rykket opp fra sjette- til femteplass i det beste selskap, ble klart beste norske løper, og satte til overmål ny verdensrekord for juniorer med 1.43,13! Dermed slo han klart canadieren David la Rues rekord som var satt i B-gruppen tidligere på dagen. 

Allan åpnet også denne gangen langsommere enn de andre, men han gikk forholdsvis fortere og fortere utover i løpet. Sisterunden på 26,8 var det bare vinneren, Dennis Yuskov, som tangerte. Yuskovs tid ble 1.41,33 - den nest beste gjennom alle tider. De andre nordmennene, Sindre Henriksen, Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen, endte på hhv. 11-, 12- og 20-plass.

Vi trenger kanskje ikke lenger minne om at Allan er "født og oppvokst" i Aktiv SK, og at han fortsatt er junior? Neste helg er det World Cup i Salt Lake City som har det vi regner som verdens raskeste bane. Der kan det fort bli nye verdensrekorder i både senior- og juniorklassen!

Resultatliste

Allan jubler etter å ha passert mål på ny juniorverdensrekord. (Bilde fra NRK TV)

Allan jubler etter å ha passert mål på ny juniorverdensrekord. (Bilde fra NRK TV)

Allans navn i godt selskap. (Bilde fra NRK TV)

Allans navn i godt selskap. (Bilde fra NRK TV)

Alle ASK-løperne tok World Cup-poeng.

Per Otto Linnestad og Per Allan Johansson har sendt oss fyldig input fra ISU Junior og Neo Senior World Cup som gikk i Inzell 25-26/11. Vi har laget et sammendrag.

Aktiv SK stilte med tre løpere: Thomas Lande Eriksen (jun), Ragne Wiklund (jun) og Marius Bratli (sen). I tillegg stilte våre medtrenende seniorer Jonas N. Kristensen (Asker SK) og Vetle Stangeland (TT).

På lørdag perset Thomas på begge distanser. Spesielt bra gikk det på 3000 m hvor han fikk en 4. plass med 3.52,13 - en forbedring med nesten 5,5 sek!

Ragne viste også sin styrke på 3000m med en fin 7. plass på 4.19,76 - en tidel fra persen.

Marius Bratli var uheldig og ble disket på 1000m men tok det igjen på Team Sprint hvor han sammen med Kristian Reinton og Odin Farstad inntok pallen med 3. plass på tiden 1.25,73 - rett bak Tyskland. Russland vant.

Vi må nevne at våre medtrenende Vetle Stangeland og Jonas N. Kristensen sørget for storeslem på 3000m senior sammen med vinneren Runar Njåtun Krøyer (Asker Sk). Når tok Norge sist en trippel i World Cup?

På søndag ble det gått 500m, 1500m og Fellesstart.

Vår Thomas Lande Eriksen suste inn til nok en ny pers med tiden 1.52,86. Det holdt til en 23. plass. Thomas stilte også i fellesstart sammen med Hallgeir Engebråthen (Nord-Odal SK), og de tok hhv. 18. og 17. plass.

Ragne Wiklund gikk inn til sesongbeste på 1500m med tiden 2.03,66 og ble med det nr 7. Ragne stilte også som eneste norske i Fellesstart for kvinner junior og gikk inn til 12. plass - kun 3 sekunder bak vinneren! 

Marius Bratli fikk 37,01 og en fin 11. plass på dagens 500m.

Alle våre løpere plukket viktige og fine WC-poeng under sesongens første Junior WC-stevne. Vi gratulerer!

Neste konkurranse er i Innsbruck 27.-28. januar 2018

Resultater junior: http://live.isuresults.eu/2017-2018/juniors/inzell/
Resultater senior: http://live.isuresults.eu/2017-2018/seniors/inzell/

Fotos: Camilla Farestveit, Kristin Farstad og Rune Farstad

Lagbilde

Lagbilde

Ragne (til v.) og Ane By Farstad  

Ragne (til v.) og Ane By Farstad

 

Thomas (til h.) og Hallgeir Engebråthen

Thomas (til h.) og Hallgeir Engebråthen

Aktiv skøyteklubb halte i land nok en hjemmeseier på bortebane!

ASK-cupen måtte i siste liten flyttes til Frogner, grunnet lekkasjen i kjøleanlegget på Valle Hovin.

Klubbens rutinerte funksjonærstab, med Heidi Støen i spissen, tok dette på strak arm, og med andre gode hjelpere fikk de 80 påmeldte løperne en super skøytedag. Det var flotte forhold, og det ble satt et betydelig antall perser - og ikke minst uteperser - denne lørdagen.

Det var færre deltagere i år enn vanlig, fordi juniorløperne gikk uttaksløp til landskamp i Sørmarka Arena i Stavanger. 

ASK stilte med ikke mindre enn 23 aktive til start, og det var slett ikke verst med flere løpere syke hjemme, eller på kvalifiseringsløp andre steder. Så tok da klubben også hjem trofeet som beste klubb, foran TT og med naboklubben OSK på en svært gledelig tredjeplass.

Det var mange flotte resultater, og komplette resultatlister finner du her:

https://static1.squarespace.com/static/56092b27e4b044c9708a247e/t/5a1c4881652dea2e1a929019/1511803010119/ASK_CUP_2017_Resultatliste+v2.pdf

Så håper vi lekkasjene i kjøleanlegget snart er lokalisert og sveiset, så vi kan arrangere løp på hjemmebanen.

Nils Einar Aas

ASK-cupen_Majken.jpg

Maiken Nerstad Gundersen med beviset på at ASK var best i cupen.

Allan imponerte i World Cup!

Aktiv Skøyteklubbs Allan Dahl Johansson debuterte i A-gruppa på 1500m under WC i Stavanger i helgen. Han ikke bare debuterte - han gikk rett opp i tetsjiktet! Tiden 1.45,58 holdt til 6.plass! Det var et halvt sekund bak vinneren, lagkamerat Sverre Lunde Pedersen, som han gikk i par med. Allan kom litt for langt bak Sverre i åpningen, men de to neste rundene gikk Allan raskere enn Sverre. Allans sisterunde gikk på 27,6 mot Sverres 27,4. De var de to eneste som kom under 28 på sisterunden! Allans tid var forøvrig ny pers med over ett sekund!

Det ble Norges dag på 1500m. Sindre Henriksen tok nemlig 3-plass og Håvard Bøkko 10-plass. Altså 4 nordmenn blant de 10 beste! Det må være lenge siden.

Når det gjelder Allan så må vi huske på at han fortsatt er junior. Hva kan vi vente oss i fortsettelsen?

Allan foran Sverre på vekslingssiden (bilde fra NRK TV).

Allan foran Sverre på vekslingssiden (bilde fra NRK TV).

Allan rett til A-puljen i World cup!

Aktiv SK's Allan Dahl Johansson fikk representere Norge i WC for seniorer i Heerenveen i helgen. Allan gikk 1500m og 1000m samt fellesstart. 1500m gikk unna på 1.46.62. Det holdt til 2. plass i B-puljen og direkte opprykk til A-puljen i Stavanger neste helg.

Allan gikk til finalen på fellesstarten. Vi gleder oss til å se fortsettelsen! På bildet er Allan ute til venstre i den nye blå landslagsdrakten. Vi ser også blant annet Jorrit Bergsma og Bart Swings. Videoen finer du på NRK.

Allan fellesstart.png

Valle Hovin har åpnet!

Presis den første november åpnet Valle Hovin for sesongen. Allerede ved 10/11-tiden hadde et 15-talls løpere funnet veien til isen - fra toppløpere til mosjonister. I bakgrunnen ruver nå Vålerengas nye fotballstadion - eller Vålerenga kultur- og Idrettspark, som det heter. Her er det også den nye resepsjonen/kafeteriaen med garderobeanlegg for skøyter har fått plass. Odd Arild Ødegård, som driver garderoben, er i full aktivitet. Han har fått på plass skøyter av alle typer og størrelser, klare for utleie. Dessverre mangler det fortsatt gulvbelegg i garderobene, men håndverkerne er i sving, så snart er forhåpentligvis alt i gjenge.

Vi håper på en fin vinter for skøyter på det "nye" Valle Hovin!

20171101_105823c.jpg
20171101_105126.jpg
Fotos: Sven-Åge Svensson

Fotos: Sven-Åge Svensson

Sølv-og bronsemedaljer til våre juniorer i senior-NM enkeltdistanser!

NM enkeltdistanser 2018 ble arrangert av Stavanger-Sandnes Skøyteklubb i Sørmarka Arena denne helgen. Våre løpere tok med seg hjem 3 NM medaljer: 2 bronse og 1 sølvmedalje. Fra Aktiv SK var det tatt ut 6 løpere samt 2 medtrenende fra hhv. Tønsberg Turn og Asker SK. Flere av dem er fortsatt juniorer.

Det ble et fartsfylt stevne. Allan satte lavlandsrekord på 1500 for juniors. Tilsammen satte våre løpere 9 perser.

Men det var altså Ragne Wiklund (jun) som oppnådde den beste plasseringen blant våre med sølvmedalje på 5000 meter. Tiden 7.45,65 var på betryggende avstand fra vinneren, Sofie Caroline Haugen. Ragne ble imidlertid også nr 5 på 1000 m og nummer 4 på 1500 m bare 1 sekund fra pallplass.

 

Allan Dahl Johansson (jun) fikk bronsemedalje både på 1000 m og 1500 m. Tiden på 1500 m ble 1.47,30, bare 11 hundredeler bak vinneren Sverre Lunde Pedersen som slo ham i spurten. På 5000 m fikk Allan 6. plass på 6.34,83 – en forbedring av persen med nesten 10 sekunder!

På 10.000 m deltok bare 12 løpere i hht. NSFs regler. Én av disse var vår Thomas Lande Eriksen på bare 18 år! Han ble nummer 10 med 14.29,67 som er ny pers.

Våre øvrige løpere Simen Kroken, Marius Bratli og Sander Søndrål, pluss de medtrenende Vetle Stangeland, Tønsberg Turn og Jonas N Kristensen, Asker, kan også vise til flotte resultater som kan ses på resultatlistene.

Resultater:  1. dag       2. dag       3. dag

I løpet av NM har det skjedd en del endringer på den "norske adelskalenderen" gjennom tidene. 19-åringen Allan Dahl Johansson, Aktiv SK gikk seg opp fra 27. til 18. plass etter sin nye pers på 5000 meteren. Thomas Lande Eriksen på 18 år perset på tre distanser og gikk seg opp fra 105. plass til 78. plass.

Takk til Per Otto Linnestad for innspill til tekst, samt fotos.

Ragne (t.v.) sølv på 5000 m.             (Foto: Per allan Johansson)

Ragne (t.v.) sølv på 5000 m.             (Foto: Per allan Johansson)

Allan (t.h.) nr 3 på 1000 m.         (Foto: Per allan Johansson)

Allan (t.h.) nr 3 på 1000 m.         (Foto: Per allan Johansson)

Allan intervjues av NRK etter sine fine prestasjoner.        (Foto: Per allan Johansson)

Allan intervjues av NRK etter sine fine prestasjoner.        (Foto: Per allan Johansson)

Interessant medlemsmøte!

Bare rundt 20 medlemmer hadde møtte opp til det første medlemsmøtet i de nye lokalene på Valle Hovin. Det skyldes kanskje at innkallingen kom litt sent. De som hadde møtte fram, fikk i alle fall en interessant titt på de nye fasilitetene, samt nyttig informasjon om forholdene på vårt nye tilholdssted.

Leder Jo Wiklund gjorde rede for eier- og ansvarforholdene som kan synes litt innfløkte. Anlegget heter "Vålerenga kultur- og idrettspark" og eies av Vålerenga fotball. Selve Vålerenga stadion heter "Intility Arena" etter en sponsor. Det vil bli flere leietakere i anlegget (videregående skole, treningssenter, etc. Det kommunale foretaket Kultur og Idrettsbygg (KID) leier formelt de lokalene som gjelder skøyter, i tillegg til at de eier skøytebanen og de tekniske anleggene. Driften av skøytedelen er det imidlertid Bymiljøetaten som står for, og som  blir de vi i første rekke vil forholde oss til.

For oss som var vant til gamle, slitte Valle Hovin, er det en glede å ta de nye lokalene i øyesyn. Det blir en stor, lys vestibyle med utsikt mot skøytebanen. Vestibylen vil romme bord og stoler, kiosk og skøyteutleie. Innenfor der ligger det flere romslige garderober. ASK vil få et nytt klubbrom rett ved siden av vestibylen. I tillegg vil vi få lagerplass samt tilgang til å bruke skolens klasserom til møter og andre aktiviteter.

Det kan være at ikke alt fungerer prikkfritt fra første dag. Klubbens styre og ASK Liga team har imidlertid hatt et møte med daglig leder for Vålerenga kultur- og idrettspark, Stig-Ove Sandnes, som virker meget positiv og handlekraftig.

Spørsmålet mange har reist, er: hva med parkering? Det ser ut som det blir parkeringsplasser nok, men ikke lenger gratis. Det er parkering innendørs med adkomst fra Innspurten, og det er parkeringsplasser utendørs med adkomst forbi Valhall nordfra (fra Økernveien og Ulven). Heldigvis registrerer billettatomatene effektiv parkeringstid slik at en slipper å betale unødig, eller ha hjertet i halsen for at parkeringstiden går ut.

Betongflaten var forøvrig dekket med det første islaget. Første november bør det være klart til isåpning og til en ny epoke i Valle Hovins historie.

P1070965c.jpg

Aktiv SKs løpere imponerte stort under NC-1

Fra Per Otto Linnestad har vi fått en fyldig rapport om helgens stevne i Vikingskipet, og vi gjengir et sammendrag.

I alt 136 junior- og seniorløpere, med landslagsløperne Hege og Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Espen Aarnes Hvammen, stilte opp i sesongens første NC-stevne. Det var gode - men ikke supre - forhold, og det ble satt totalt 77 perser.

ASKs unge garde viste imponerende innsats. Våre to junior-norgesmestre fra forrige sesong fortsetter der de slapp. Ragne Wiklund, som i sommer også ble Norgesmester i orientering, viser allerede nå gode resultater. Allan Dahl Johansson vant flere distanser og er i en klasse for seg. Etter alle solemerker vil han ta steget opp i verdenstoppen allerede denne sesongen.

Det var fornøyelig å se vår nye gullgutt Allan Dahl Johansson i aksjon på Hamar denne helgen. Vi begynner med 1. plass 1000m på 1.11,21. som også holdt til 3. plass blant seniorene, 1/100 fra Sindre Henriksens 2. plass. Så kom 3000 meteren. Stemningen på «ASK-tribunen» sto i taket da Allan knuste sin personlig rekord med 3.47,74 som resulterte i 1. plass for junior og 2. plass blant seniorene bak Sverre Lunde Pedersens 3.42,46. På 1500-meteren holdt Allan høyt og jevnt tempo og vant med den sterke tiden 1.47,74 – best uansett klasse! Håvard Bøkko som vant seniorklassen, fikk til sammenligning 1.48,74.

Sander Søndrål (sen) er tilbake etter 2-års BI-studier og vant seniorklassen under fredagens «supersprint» med 10,08. Simen Kroken (sen), som er tilbake etter skader, ble nummer 2 med 10,67. Begge to viste gode takter på 500m med sesongbester på hhv. 37,53 og 37,11.

Julie Berg Sjøbrend (jun) satte to perser på tre løp. På 1500m med 2.17.56 (3.pl) og 3000m med 4,53,54 (2. pl).

Ragne Wiklund (jun) tok denne helgen 2. plass på 500m med 42,66, 1. plass på 1000m med 1.23.34 og 1. plass på 1500m med 2.07,22 som var overlegent i klassen.

Kyrre Otto Linnestad (jun) slo 500m-persen sin to ganger denne helgen. Lørdag 39,80 og søndag 39,48. Ellers sesongbeste på 1000m med 1.20,62 og på 1500m med 2.04,83.

Thomas Lande Eriksen (jun) satte hele tre perser på fire løp. 3000m på 3.59,80 ga 2. plass, 1500m på 1.55,95 ga 4. plass og 5000m på 6.58,48 ga også 2. plass. 2. plassen på 3000m var bak Allan, så altså dobbeltseier til ASK på den distansen!

Marius Bratli (sen) gjorde sesongbeste i tre av sine fire løp. 500m: 37,41, 1000m: 1,14,21 og 1500m: 1.53,85. Alle var tett på hans personlige rekorder.

Sveinung Vea (veteran) debuterte for sesongen med 4.51,78 på 3000m og 8.21,38 på 5000m. Det er allerede ned mot bestetidene fra fjoråret.

ASKs deltager nr 10, Kjell Rune Kristiansen, gjorde som vanlig en fremragende innsats i speakerbua.

Resultater

Allan og Ragne har grunn til å være fornøyde med innsatsen (Foto: P O Linnestad)

Allan og Ragne har grunn til å være fornøyde med innsatsen (Foto: P O Linnestad)

Lysbilde1.JPG
Lysbilde2.JPG
NC-1.jpg

Kjell Riise er død!

Vi har mottatt den triste meldingen at Kjell Riise, ASKs eldste mannlige skøyteløper, døde litt over kl. 18 i kveld. Han døde på Lovisenberg Hospice med sine nærmeste rundt seg.

Kjell opplevde så vidt å fylle 82 år, noe som skjedde på lørdag. Han var utrolig sprek for sin alder og var senest i juli med og trente i Ekeberg-åsen. Sist vinter gikk han flere løp på 500, 1000, 1500 og 3000m. Han gikk også 5000m under ASK-mila. Han følte da at ikke alt var som det skulle, og senere på våren fikk han konstatert magekreft med spredning.

For en del år siden fikk Kjell hjerteinfarkt og trodde det skulle bli «kroken på døra». Men etter å ha begynt med fysioterapi, kom han i bedre form og fikk igjen troen på seg selv.

Framgangen fortsatte, og en dag dro han til Valle Hovin sammen med barnebarna. Det ble flere besøk, og etter hvert kom han i kontakt med ASKs veteranmiljø. Det ble prating og noen tekniske tips, og da forhåndstreninga begynte høsten 2009, var Kjell med. Senere meldte han seg også på «Skøyteskolen for voksne». Siden har Kjell vært fast deltager i lavgang, sklibrettrening og fotball, og han begynte å stille opp i løp. Han har også vært blant de som villig har stilt opp ved klubbens dugnader.

Kjell har glidd raskt og smidig inn i klubbens veteranmiljø og blitt en avholdt skikkelse. Vi vil savne ham meget!

Våre tanker går nå til hans kone Kamilla og til resten av familien.

Kjell Riise 2.jpg

Kjell Rune fyller 70 år!

Kjell Rune Kristiansen, en velkjent profil i ASK-miljøet, fyller 70 år i dag. Han har vært medlem siden 1979. Hans kollega i Oslo Sporveier, Dag Bjørnstad, fikk ham til å melde seg inn. Dag Bjørnstad var forøvrig den siste leder i Ask Skøyteklubb før vi ble Aktiv Skøyteklubb.

Kjell Runes store interesse har vært statistikk. Han har nå mere enn 100.000 skøyteløpere i sin private statistikk, forteller han stolt. De er kronologisk ordnet. Han jobber for tiden med en egen klubbstatistikk for ASK sammen med Stein Opdahl, klubbens kasserer, som også er skøytestatistiker.

Forøvrig har Kjell Runes største karriere vært på speakersiden. Vi har hørt hans behagelige og saklige stemme på mange store og små stevner. De største har vel vært to ordinære VM, ett junior-VM og to veteran-VM. Ellers har han tatt imot invitasjoner til å være speaker fra Tromsø i nord til Stavanger i sør. Han tror det må ha blitt 200-300 stevner. Men 19 arenaer regner han ut at det må være, inkludert en opptreden i Inzell.

Kjell Rune har også deltatt administrativt. Han satt noen år i klubbens hovedstyre, og han har vært leder av det såkalte Sportsutvalget. I tillegg satt han i styret for Akershus og Oslo Skøytekrets i mange år.

Kjell Rune er notorisk samler og sitter på en mengde skøytelitteratur. Den har han tenkt å donere til ASK den dagen vi sitter i egne klubblokaler i en ny skøytehall på Valle Hovin.

Feiringen av dagen må utsettes på grunn av et nylig dødsfall i nær familie. Vi gratulerer imidlertid med de fylte 70 år!

Kjell Rune.jpg

                  Foto fra "Fosna-Folket"