Slutt på brakketilværelsen!

Vålerengas nye fotballstadion tar form, og vi var nysgjerrige på hvordan det går med de planlagte lokalene for garderober, kafeteria etc. til skøytebanen. Vi finner veien mellom gjerder og provisoriske veier - og se der er i alle fall glassfasaden slik vi har sett på tegningene! "Anleggskontor" står det foreløpig, og vi drister oss inn. En blid og vennlig dame møter oss. Det er Nina Njølstad med tittel "prosjektingeniør". - Joda, her skal det bli kafeteria og skøyteutleie - sier hun i det første og største rommet med hel glassfasade ut mot skøytebanen. - Og her skal det bli sliperom, og her skal det bli lager. Videre innover i gangene viser hun oss 4 store garderober med tilstøtende dusjrom, samt to mindre garderober. Et par av garderobene er allerede i bruk til byggemannskapene, og kafeteriaen fungerer som kantine.

Dette ser bedre ut enn det noen gang har vært. Så vidt vi kan se, mangler det bare opprydning og innredning. Adkomsten skal visstnok bli fra nord, dvs. fra parkeringsplassen utenfor Vallhall. Vi frykter for at det kan bli dyrt å komme med bil i fremtiden. La oss håpe på en løsning som ikke setter store begrensninger på tilstrømmingen til Valle Hovin!     

Prosjektingeniør Nina Njølstad viser oss en av de store garderobene. I bakgrunnen ser vi inngangen til dusjrommet i helblått.

Prosjektingeniør Nina Njølstad viser oss en av de store garderobene. I bakgrunnen ser vi inngangen til dusjrommet i helblått.

kafeteriaen med glassveggen mot skøytebanen . BILDET ER tatt fra omtrent der hvor disken vil være.

kafeteriaen med glassveggen mot skøytebanen . BILDET ER tatt fra omtrent der hvor disken vil være.

Inngangen til kafeteriaen sett fra utsiden. FOTOS: SVEN-ÅGE SVENSSON

Inngangen til kafeteriaen sett fra utsiden.

FOTOS: SVEN-ÅGE SVENSSON