<<< Gå til Informasjon                                    <<< Gå til Start-/trekningslister


Banketten med de mange priser

Banketten lørdag rundet av en lang dag med høy aktivitet på isen på Valle Hovin. Hele 246 personer var påmeldt middagen på Scandic Helsfyr hotell. Det skulle vise seg at kjøkkenet var særs godt forberedt på den viktige oppgaven med å sørge for at deltakere fra fjern og nær fikk nok mat. Skøytepresident Mona Adolfsen holdt deretter en nær og personlig tale til årets LM-deltagere, og kunne blant annet fortelle om egen skøyteglede gjennom en langt liv. Deretter ble samtlige deltagere ropt opp for å motta sin deltagerdiplom.

Skøyteforbundets Svenn-Erik Ødegaard og breddeansvarlig i forbundsstyret Nils Harald Brattgjerd delte deretter ut flere priser: Største skøyteklubb i årets LM ble Fana IL. Dølemo IL fikk en gledelig rekruttklubb-pris for høy andel 12-åringer, mens årets “Magnetklubb” ble Leinstrand IL, som fikk prisen for å holde på eldre løpere. Så var det klar for å utnevne årets Vektklubb: Den er det Herkules IF og Skreia skøyteklubb Toten som deler.

Leder av LMs hovedkomité, Nils Einar Aas rundet av middagen med å gi stafettpinnen, eller rettere sagt, gullskøyta videre. Spenningen er alltid stor når neste års LM-arrangør blir annonsert: Og det er nå klart at Stavanger/Sandnes skøyteklubb blir LM-arrangør i 2019.

Så var det klart for kveldens høydepunkt for mange: Diskotek!ET ØYEBLIKK MED:
Debutanter klare for sitt første landsmesterskap

Emma Kristiansen Østby (13) fra Jevnaker Skøyter og Aron Aannø (12) fra Bjugn/ Ørland Skøyteklubb er debutanter under årets LM i hurtigløp.

OSLO: LM 2018 er skøytefesten som samler løpere fra 30 norske skøyteklubber - tre dager til ende! For noen betyr det å søke fri fra skolen, og enkelte av årets LM-deltagere har reist med både ferge, fly og buss før de var framme i hovedstaden. Det å gå sitt aller første LM er både spennende og nervepirrende. I år står utøverne i 12-årsklassen, de som fyller 13 i løpet av sesongen 2017/2018, på startstreken under sitt første LM. Magasinet tok en prat med to av dem:

- Når begynte du med sporten, og hva er morsomt med skøyter?

Emma: - Søstera mi gikk på skøyter, derfor begynte jeg også, i 2011/2012. Det er gøy å trene på teknikken og se resultater av det. Også er det et ganske godt klubbmiljø i Jevnaker.

Aron: - Jeg har holdt på med sporten siden jeg var fem-seks år. Broren min går også på skøyter. Jeg liker å trene og trives med miljøet

- Hva er favorittdistansen?

Emma: -  1500 meter. Siden jeg satte pers med mange sekunder i Vikingskipet på Hamar.

Aron: - Jeg tror det må bli 1000 meter.

- Gleder du deg eller gruer du deg?

Emma: - Begge deler! Kanskje gruer jeg meg litt mer enn jeg gleder meg? Men jeg gleder meg til å bo på hotell. Og til banketten.

Aron: - Jeg både gleder og gruer meg. Det blir artig å være med å kjempe om pallplass.

- Har du et forbilde på isen?

Emma: - Hege og Ida!

Aron:  - Sverre Lunde Pedersen.

Vi ønsker alle debutanter litt ekstra lykke til under "landsen"!

Foto: Monika Risnes

Foto: Monika Risnes