Valle Hovin - LM-arenaen 2018

Valle Hovins nye fasade - baksiden av Vålerengas hovedtribune

Valle Hovin stadion åpnet i 1966 og ble med det Norges første kunstisbane for hurtigløp. Banen er altså over 50 år gammel, og den har "opplevd" mye. Den har vært arena for både VM allround, VM sprint, World Cup, flere norgesmesterskap og også to tidligere landsmesterskap. I tillegg har den vært benyttet til pop-konserter på sommeren. Den første konserten var med Tina Turner i 1987. Senere har mange storheter gjestet Valle Hovin. Vi nevner i fleng Bruce Springsteen, Paul McCartney, Michael Jackson, Madonna, Rolling Stones, Pink Floyd, Dire Straits, U2, Metallica osv. osv.  Den foreløpig siste konserten var med AC/DC i juli 2015.

Valle Hovin har gjennomgått mange forandringer, i alle fall når det gjelder de omkringliggende fasiliteter, slik som garderober og kafeteria. Etter at det gamle og slitte bygget ble revet for et par år siden for å gi plass til Vålerengas nye stadion, har tilbudet vært et par brakkebygg utenfor søndre sving. I år står imidlertid den nye Vålerenga Kultur- og idrettspark ferdig, og i hovedtribunen til fotballbanen, men ut mot Valle Hovin, har skøytebanen fått splitter ny resepsjon, kafeteria, garderober, skøyteutleie, verksted for sliping og buetaking, mm. Aktiv Skøyteklubb har også sitt klubbrom her. I tillegg rommer bygget en ny videregående skole, og noen av deres lokaler kan også benyttes utenfor skoletid.  

Aktiv Skøyteklubb kan dermed ønske velkommen til landsmesterskap under bedre arrangementsmessige forhold enn på mange, mange år. Når det gjelder selve skøytebanen, kan isen være glimrende, men inntil videre er vi altså avhengig av litt velvilje fra værgudene.

Velkommen til Landsmesterskapet 16.-18. februar 2018!