Heroisk 5000m av Ragne

skjermdump fra vgtv + spport

Ragne Wiklund satset virkelig friskt på den avsluttende 5000-meteren under siste dag av VM allround i Inzell. Hun gikk allerede i første par og visste ingenting om hva konkurrentene ville prestere. Foruten å klatre oppover sammenlagt, ville hun gjerne vise at “hun kunne gå på skøyter”.

Én etter én kom konkurrentene til kort. Før siste par lå Ragne fortsatt på topp med 6.53,51. Sølvmedaljen var sikret for Ragne - men kunne det bli gull på distansen? Joy Beune tok en klar ledelse på henne, men differansen skrumpet runde for runde. I mål var det bare 0,89 sekunder i Beunes favør. Begge var utkjørt etter løpet, men vi var virkelig imponert over Ragne her.

Joy Beune ble verdensmester. Ragne passerte to konkurrenter på 5000 m og endte på 6-plass i sammendraget. Ragne hadde virkelig alvorlig uflaks i en veksling på 1500 m og tapte fart. Uten det uhellet kunne det blitt kamp om enda et par plasser. Lørdag gikk Ragne inn til en fin 3. plass på 3000m, men 500-meteren satte henne litt ut av medaljekampen.

Under intervjuet sa Ragne at hun satset på å starte neste sesong som hun sluttet av, og så få god progresjon. Vi støtter den innstillingen.