ASK-mila for 37de gang!

startsignalet har gått, men ikke alle har det like travelt med å komme i gang (foto: Sven-Åge Svensson)

ASK-mila er blitt en skikkelig klassiker. Den ble arrangert i går kveld, 5. mars, for 37de gang. Det var vel bare under pandemien at vi så oss nødt til å avlyse. Rundt 25 løpere stilte til start på 10.000 m og halvmaraton – langt de fleste på 10.000 m naturligvis.

Forholdene var gode - et par varmegrader og fin is, men med en liten sno fra nord. Selv om det bare gjelder å fullføre, er det litt prestisje i å komme først til mål. Odd-Arild Ødegaard og Anders Høstad hadde en tvekamp om det, der Odd-Arild klarte å komme seg et par ti-deler foran. Det var på 10.000 m. På halvmaraton var det ingen spenning. Clemént Mjelstad (tidl. Chaduc) dreide sine runder i fin stil og god fart til en overlegen «seier».

Speaker Henning Hagelund kommenterte løpene underveis og holdt god orden på hvem som passerte og for hvilken gang.

Mennene var i sterk overvekt blant deltagerne. For den som har drevet Skøyteskolen for voksne gjennom mange år, var det morsomt å dra kjensel på den ene tidligere eleven etter den andre. Bare tre kvinner deltok, hvorav Kim van Oorschot på halvmaraton. Og så var det én gutteløper, Jonas Aasen Fredriksen fra Eidsvold Turn som gikk 10.000 m sammen med sin far.

Stevneleder Heidi Støen sto selv for medaljeutdelingen etter løpet. Det vanker medalje i bronse, sølv eller gull for henholdsvis 1ste, 2de og 3de gangs deltagelse. For gang 4-9 er det sølv med emalje. Så er det plaketter for 10de gang, 20de gang, og eventuelt videre.

Selv er ASK-mila godt på vei til 40de gang!

Sven-Åge Svensson

RESULTATER

Nedenfor en del bilder fra ASK-mila. Alle fotos: Sven-Åge Svensson)

clemént mjelstad (chaduc) i fin fart. jonas aasen fredriksen sammen med sin far.

forfra og bakover: Heidi støen, kjetil bakken, berit sofie wiklund, jo wiklund og sara hemmer i sving under løpet

konsentrasjon i speakerbua. fra v.: stein opdahl og henning hagelund.

heidi støen rekker medaljen til gerrit middelkoop mens lars petter ernø og espen riktor bivåner

slik ser medaljene ut - fra v.: gull - sølv - bronse og sølv med emalje