Junior-landskamp NED-NOR-GER

Fra Per Allan Jiohansson har vi fått følgende rapport:
I helgen 29.-30. november ble det arrangert landskamp for junior B og C mellom Nederland, Norge og Tyskland i Hoorn, rett utenfor Amsterdam i Nederland. Fra Aktiv SK hadde vi med tre løpere: Ragne Wiklund i JJC, Camilla Wangen Evjevik i JJB og Allan Dahl Johansson i JGB.
I jenter junior C er det ikke så enkelt da de nederlandske jentene er utrolig sterke og leverer tider som er sterkere enn guttas. Ragne gjorde uansett fire fine løp med 5. plass på 1500-meter som beste resultat. Sammenlagt endte hun på 10. plass etter fire distanser.
I klassen til Camilla er det like tøft. Tredobbelt nederlansk på topp. Camilla leverte også fire fine løp og endte på 9. plass totalt, med to 9. plasser som beste resultater.
Det var sterke gutter i Junior B også, men på 500-meteren ble det dobbelt norsk med Bjørn Magnussen og Odin By Farstad på topp og Allan på 6. plass. Likevel endte det med tredobbelt nederlansk sammenlagt også i denne klassen. Allan endte opp som beste norske på 4. plass etter to fine 4. plasser på hhv. 1000- og 3000-meter.
Sent søndag kveld ble det arrangert maraton. Dette var utenfor landskampen så her var det mange lokale løpere som stilte til start. Ragne og de andre jentene i Junior C var samkjørte og hadde det moro sammen, gikk over mål samtidig mens de holdt hverandre i hendene. De gikk 13 runder.
Allan og Vetle Stangeland fra TT gikk en 45-runders maraton, satte solid fart fra start og tråkket til med 29-runder. De dro mesteparten av løpet og hadde kontroll på de 23 lokale motstanderne. Mot slutten satte de opp farten igjen, og på sisterunden tok Allan igjen hovedfeltet med én runde før han skled i mål alene som førstemann. Vetle Stangeland ble nummer tre, og dette rundet så av en super helg nede i Hoorn.