Gullkarusell 2 2018/19

Gullkarusell 2 gikk av stabelen tirsdag 15. januar. Det var en litt kald kveld, særlig for funksjonærene, men skøyteskolebarna og de litt eldre løperne så ikke ut til å la seg merke av det. Løpet begynte med fellesstart på 100 meter for alle som ville. Deretter stilte 17 barn fra skøyteskolen til start på 100 meter, mens 5 stykker gikk 400 meter. For de som fremdeles hadde krefter igjen var det også mulighet for en fellesstart på 400 meter. Resultater for skøyteskolen er ikke lagt ut, men alle kunne få be om å få oppgitt sin tid hvis de ønsket.

Etter at skøyteskolen var ferdig var det klubbløp over 500 meter for klubbens aktive løpere. Her slo Simen Kroken til med en tid på 37-tallet, mens andre ikke var langt unna sin personlige rekord. Nytt i klubbløpsammenheng var en fellesstart over 6 runder. Dette er en distanse man går i Landsmesterskapet, og det var fint for løperne å få trent på dette.

Foto: Snorre Kverndokk og Jo Wiklund

Resultater

Gullkarusell 2 2018-19.jpg
Gullkarusell2 2018-19_2.jpg
Gullkarusell 2 2018-19_4.JPG

ASK-jenter i EM og junior NM

Ragne Wiklund hadde sin debut i et internasjonalt seniormesterskap i helgen, nemlig EM i allround i Collalbo i Italia. Hun var mesterskapets yngste løper og fikk en strålende debut med plasseringer mellom 8 og 10 på de tre distansene hun gikk. Sammenlagt ble hun nummer 11, bare rett bak Ida Njåtun i sammendraget. På 500 meter var hun bare 4 hundredel bak sin personlige rekord fra Salt Lake City i mars i fjor. I følge NRK uttaler trenerne at de tror at Ragne kan bli verdens beste.

Resultater ser du her.

En annen ASK-jente som gjorde det bra i helgen var Julie Berg Sjøbrend. Hun er bare junior B-løper, men deltok i junior NM i allround i Vikingskipet i Hamar. Hun perset på 500 meter på lørdag med 44,22 og var også nær pers på både 1000 meter og 1500 meter. Hun gikk ikke 3000 meteren og ble nummer 16 i sammendraget.

Resultater finner dere her.

Bildet viser Ragne Wiklund og er tatt tidligere denne sesongen.

Ragne.jpg

NC-6: Sterke skøyteresultater i Stavanger

Fem ASK junior- og seniorløpere deltok på Norgescup 6 i Sørmarka Arena Ishall lør/søn 5-6 jan. 2019. Simen Kroken og Marius Bratli tok pallplasser på flere sprintløp av høy internasjonal klasse til lavlandsbane å være. Gutta holder nesten på å slå sine egne rekorder fra Salt Lake City!


Emilie Sparre Njøs (junior) var nok gladest etter fire løp, og tok nye perser med 45,41 på 500m og 1.34,57 på 1000m. Gratulerer! Og pappaen til Emilie, Ivar Njøs (Leinstrand løper) og ASK-trener skal vi ikke fortelle alderen på, 39,12 på 500m er uforskammet bra!


Marius slo til med 36,50 og 36,48 på 500m og 1.13,19 på 1000m. Simen gikk også godt og fikk 36,68 og 36,47 på 500m og 2.00,19 på 1500m.


Thomas L. Eriksen fikk 39,28 på 500m, 1.16,40 på 1000m og 1.57,38 på 1500m. Sistnevnte holdt til en fin 8 plass av 36 løpere. Det viser at formen er på vei. Studenten Mii Erik Haugård fikk god skøytetrening med sine tidligere lagkompiser. Mii Erik ble disket og var uheldig å falle på de to 500 meterne, men fikk til et godt 1000m løp på 1.20,46.


Alt i alt en fin sportslig skøytehelg for Aktiv SKs elitelag i Stavanger, samtidig som Aktiv SKs yngre løpere deltok under Hamarlekene i Vikingskipet.

Resultater ligger her.

Tekst: Per Otto Linnestad.

Bilder fra Aktivs Facebook-side.

NC6-1.jpg
Nc6-4.jpg
NC6-3.jpg

Hamarlekene 5-6. januar

Aktiv skøyteklubb stilte med 14 løpere, fra rekrutt til junior B, under Hamarlekene i Vikingskipet 5. og 6. januar. Dette er ett av årets høydepunkter for våre yngre løpere, og som vanlig var det pizza i byen på lørdagskvelden. Det ble satt mange perser, og ett av de mest spennende løpene var samløpet på 500 meter mellom David Vangen og Linus Risnes på lørdagen, hvor de endte om med lik tid, nemlig 43,69.

For resultater, se her

Bildene er tatt av Signe Marie Rambøl Alme

Hamarlekene 1.jpg
Hamarlekene 3.jpg
Hamarlekene 2.jpg

Klubbmesterskap i romjulen

Klubbmesterskapet til Aktiv skøyteklubb ble arrangert 29. desember. 21 løpere fra klubben deltok i tillegg til at det var en stor gjesteklasse med 12 løpere. Følgende løpere ble klubbmestere: Inka Boldingh Debernard, Eirik Andersen, Maiken Nerstad Gundersen, Linus August Risnes, Viktor Smedstad Haukaas, August Middelkoop, Mii Erik Haugård og Thor-Andrè Pedersen. Gratulerer til alle sammen! Takk også til alle som stilte som funksjonærer denne romjulsdagen.

Resultater finner dere her.

Bildet viser tidtakerne Monika Risnes, Dag Bjørnstad og Kjell Svean. (Bildet er er hentet med tillatelse fra Kjell Sveans Facebook-side).

Klubbmesterskap.jpg

NM i allround og sprint 29-30. desember

IMG_0106.JPG

Aktiv hadde flere løpere med i NM denne romjulshelgen 29-30. desember. I Arendal ble det arrangert NM i allround, mens det ble arrangert NM i sprint både for juniorer og seniorer på Gol. Den som kom høyest i sammendraget fra Aktiv var Ragne Wiklund som fikk sølv i kvinner allround. En flott prestasjon! Allan Dahl Johansson deltok i menn senior, men trakk seg etter første dag etter en 5. og 6. plass på henholdsvis 500 meter og 5000 meter.

I sprint hadde vi løpere i både senior og juniorklassen. I junior kvinner ble Julie Berg Sjøbrend nummer 12 og Emilie Sparre Njøs nummer 20, mens i menn senior ble Marius Bratlie beste Aktivløper med en sjuendeplass. Simen Kroken ble nummer 9.

Bildet er tatt av Jo Wiklund.

Resultater finner dere her:

NM Allround

NM Sprint

Gullkarusell 1 2018/19

IMG_6853.JPG

Sesongens første Gullkarusell ble arrangert tirsdag 11. desember. Det var god deltakelse fra alle nivåer på skøyteskolen. Blå og grønn gruppe gikk 100 meter, mens rød gruppe (den eldste gruppen) fikk prøve seg på 400 meter. For mange ble dette deres første skøyteløp, mens andre var også med i fjor. Denne delen ble avslutte med en fellesstart på 400 meter. Etter at skøyteskolen og rekruttene hadde gått 400 meter, ble det arrangert klubbløp over 500 meter for alle fra 11 årsklassen til veteraner.

Som følge av nye bestemmelser har arrangementskomiteen valg ikke å publisere resultater for barn fra 10 år og nedover (dvs. rekrutter). Dette er også årsaken til at det har tatt litt tid før resultatene ble lagt ut.

Resultater fra 11 år og oppover finner dere HER.

Allan og Ragne fortsetter fremgangen!

Under World Cup-løpene i Heerenveen/NED gjorde våre to representasjonsløpere nye flotte løp. Allan ble igjen beste norske på 1500 meter med en 6. plass og tiden 1.44,81. Det var bare et drøyt sekund etter vinneren Thomas Kroll/NED. Fire av løperne foran Allan deltok ikke forrige week-end, så det var en meget sterk prestasjon av Allan. Han er nå virkelig en å regne med i verdenseliten. Allan overrasket også med en 10-plass på 1000 meter. Tiden 1.08,9 var også bare ca ett sekund bak vinneren Kjeld Nuis/NED. Allan er jo ingen sprinter, men sisterunden på 25,9 var det absolutt ingen som straffet.

Ragne gikk gode løp på 1500 meter og 1000 meter med hhv. 1.57,86 og 1.17,35. Den siste var personlig rekord. Plasseringene var imidlertid svake, så hun ligger nok litt utsatt til i A-gruppa. Det vi venter på, er imidlertid at Ragne skal skal ta steget opp i A-gruppa på 3000m. Hun ble nå nummer 5 i B-gruppa på ny personlig rekord og ny norsk juniorrekord med 4.07,31 - like bak Ida Njåtun.

Resultater

Allan hever fornøyd fingeren etter målgang på 1500 meter (foto fra ra NRK TV)

Allan hever fornøyd fingeren etter målgang på 1500 meter (foto fra ra NRK TV)

Bra ASK-resultater på Jevnaker!

Et knippe ASK-løpere, fra 11 år til veteran, stilte til start i Krystallcupen lørdag. Med sol og snø ble det en flott skøytedag med førjulsstemning på Jevnaker stadion. 500- og 1000-meter sto på planen, foruten teamsprint, der Aktiv-OSK og Aktiv 1-lagene forøvrig kapret de to første plassene i 10-12 år. 

Julie Sjøbrend viser stigende form om dagen og vant Junior B-klassen sammenlagt etter en sterk 1000m. Klasseseier ble det også for Eirik Andersen i 11-årsklassen. Det er er ellers fristende å melde Erik Vea på i Jr. C– klassen neste gang – for nå er det temmelig jevnt mellom han og de yngste juniorløperene våre. Får vi en duell på Valle snart?

Monika Risnes

Resultater

Vinnerlaget i teamsprint ved fra v. Tinius Rambøl Alme, David Luangtep Vangen og Fredrik Pedersen (OSK). (Foto: Monika Risnes)

Vinnerlaget i teamsprint ved fra v. Tinius Rambøl Alme, David Luangtep Vangen og Fredrik Pedersen (OSK). (Foto: Monika Risnes)

Erik Vea (Foto: Monika Risnes)

Erik Vea (Foto: Monika Risnes)

Allan like utenfor pallen på 1500!

Under verdenscupløpene i Polske Tomaszów Mazowiecki ble Allan Dahl Johansson nummer 4 på 1500m lørdag. Allan åpnet raskere enn vanlig, men fikk det også tyngre enn vanlig mot slutten. En stund etter målgang fikk han vondt i hodet og ble kvalm.

Hallen i Tomaszów Mazowiecki er helt ny og har vist seg å ikke være av de raskeste. Vinner ble Denis Yuskov/RUS på tiden 1.46,78, mens Allan fikk tiden 1.48,09. Det er altså ikke mer enn 1,3 sekunder bak, og Allan er i framgang! Han ble denne gangen også best av de norske som telte hele 5 løpere! Det har vel neppe hendt før i World Cup.

Resultater

Allan i fantastisk driv (bilde fra NRK TV)

Allan i fantastisk driv (bilde fra NRK TV)

Løpere alvorlig skadet på Valle Hovin!

Så måtte det skje! Det er i årevis klaget på manglende sikkerhet på Valle Hovin og advart mot at det kan skje alvorlige skader. Under OBIK-løpet i går kveld falt Iver Johansen (Ceres) i svingen og traff iskanten på “grøfta” (se bildet) i nordre sving. Han ble hjulpet inn i garderoben, og det ble ringt etter ambulanse som kjørte ham til Ullevål hvor det ble konstatert at skuldra var ute av ledd. Røntgenbildet viste også et par benfragmenter. Vi ønsker ham rask og god bedring! Det er ikke vanskelig å se at det kunne ha gått enda verre. Tenk bare om han hadde truffet iskanten med hodet!

Frode Eidsmo (nå Oslo Speedskaters) falt også, men litt lenger bort i svingen. Han unngikk dermed “grøfta” men slo istedet hodet i en iskant som lå foran putene. Isbitene sprutet rundt ham - den største kanskje oppimot én kilo! I tillegg til hodet slo han også hofta ved lårhalsen. Han har ligget med smerter i hodet og låret hele natten, men har forhåpentligvis bare slagskader.

Manglende sikkerhet på Valle Hovin har vært påpekt i alle fall siden 1991. Nedenfor er et utdrag fra klubbavisa “Skøyteløper’n” fra høsten 1991 med hovedoppslag “Mangelfull sikring på Valle Hovin” - tekst av Vidar Finsand og foto ved undertegnede. Siden har problemet vært tatt opp av ASK og enkeltpersoner med banemannskapene og Bymiljøetaten (tidligere med Park og Idrett) i møter, brev og samtaler. Det gjelder særlig bandymål, traller med bandyvant, krakker og andre gjenstander, samt mangelfull polstring. Det har ført til et par ukers bedring, men så har det vært tilbake til det gamle. Neste sesong ser i alle fall alt ut til å være glemt.

Nå må ASK og andre brukere ta problemet opp med Bymiljøetaten og banemannskapene, og sørge for at sikring av Valle Hovin blir en sentral del av arbeidsinstruksen - og etterleves!

“Grøfta” i nordre sving er isfri ned tilå betongen (Foto: Frode Eidsmo)

“Grøfta” i nordre sving er isfri ned tilå betongen (Foto: Frode Eidsmo)

Forsiden av “Skøyteløper’n” høsten 1991!

Forsiden av “Skøyteløper’n” høsten 1991!

Fin ASK-innsats på Risenga lørdag

ASK-løperne i alle aldre viste positive takter under første dag av Risengaløpet og NC4

ASKER: Denne helgen er det klart for nasjonalt løp i Asker, med innlagt kretsmesterskap for AOSK og NC4 for klassene fra kvinner og menn junior.

Åpningsdistansen lørdagen avslørte at Oslo stadig har landets raskeste mann på 100 meter: I seniorklassen åpnet Simen Kroken på 10,1, og skaffet seg med det et forsprang som holdt helt inn. Han vant distansen med 37,91, ett hundredel foran Christoffer Rukke.

Raske 1000-metere

Av høydepunkter på 1000 meter, kan nevnes Marius Bratli. Han siktet seg inn på pallen, og tok med tida 1.15.61 sølvplassen, halvsekundet bak vinner Ulekleiv fra Gjøvik.

I Jr B–klassen i Risengaløpet demonstrerte Viktor Smedstad Haukaas hvordan man skal gå en 1000 meter utendørs, på ikke alt for glatt is. Han gav ikke bort noe gratis til konkurrentene, jobbet med raskt takt og full innsats, og kom i mål på tiden 1.31,56. Det holdt til en 2. plass på distansen. Han avanserte også med en plass fra den innledende distansen.

 Flere uteperser

Flere fine uteperser ble det dessuten på de yngste. Vi nevner Aron Feiring i 11-årsklassen. All kortbanetreningen siden i sommer har trolig gjort susen: Med 50,9 senket han for ordens skyld også “innepersen” med over sekundet!

Sporty Aktiv-løpere stilte også opp til skøytedueller, som er fellesstart for de yngste årsklassen. Fra klubben stilte Inka Boldingh Debernard, Aron Feiring, Mads Nordhus og Fredrik Colbensen-Tveten.

Søndag gjenstår 1500 meter for deltakerne i Risengaløpet, 3000 og 5000 meter i NC.

Monika Risnes

David (Foto: Monika Risnes)

David (Foto: Monika Risnes)

Viktor (Foto: Monika Risnes)

Viktor (Foto: Monika Risnes)

Amund Sjøbrend og David (Foto: Monika Risnes)

Amund Sjøbrend og David (Foto: Monika Risnes)

Like ille på Valle Hovin!

Isen på Valle Hovin ble lagt for en måned siden, og det avslørte straks alvorlige skader på fryseanlegget. Dype “råker” i isen gjorde det farlig å gå, og umulig å arrangere løp. Banen ble så stengt i to uker for reparasjon. Inneværende uke var isen på plass igjen, og det kunne til og med arrangeres LIK-mil på tirsdag og OBIK-løp på onsdag. Men så kom mildværet, og da viste det seg at det var kuldegradene som hadde reddet isen. Nå er “råkene” der like fullt, og løperne må passe nøye på, og hoppe over, for ikke å gå på hodet.

Hvis mildværet fortsetter, vil det altså ikke finnes én bane i Oslo hvor det kan arrangeres skøyteløp! Er ikke dette katastrofalt? Går det an for byrådet å ta situasjonen for skøytesporten i Oslo på alvor? Hvis det hadde vært en ishockeyhall, flerbrukshall eller fotballbane (blant mange) som hadde måttet stenge midt i sesongen, så tror vi det hadde vært en annen reaksjon.

Men Valle Hovin benyttes langfra bare av konkurranseløpere. Flertallet av de besøkende er publikum. Etterhvert som vintrene har blitt varmere og snøfattigere, så har i alle fall kunstisen representert en mulighet til å kunne drive vinteridrett. Dette kan bli mer og mer viktig i framtida.

Etter at OL-søknaden ble avslått, lovet det daværende byrådet at planlegging av bl.a. en skøytehall på Valle Hovin skulle fortsette med “uforminsket kraft”. Det sittende byrådet føler seg tydeligvis ikke bundet av dette eller av Oslo Idrettskrets’ egne prioriteringer. Idrettsbyrådens uttalelser på TV nylig lover ikke godt for hurtigløpssporten i Oslo.

En løper gjør klar for passering av “vanngraven” på Valle Hovin (Foto: Sven-Åge Svensson)

En løper gjør klar for passering av “vanngraven” på Valle Hovin (Foto: Sven-Åge Svensson)Sterkt av Allan i World Cup nr 2!

World Cup fortsatte i japanske Tomakomai i helgen som var - denne gangen med både Allan Dahl Johansson og Ragne Wiklund i A-gruppene. Allan gikk en mye bedre 1500 meter enn i Obihiro og fikk en 6. plass i meget godt selskap. Sverre Lunde Pedersen havnet på plassen foran med bare 15 hundredelers margin. Men nederlenderne tok tredobbelt ved Nuis, Roest og Krol, så vi må håpe på fortsatt avansement for Allan og de andre nordmennene ved neste anledning.

I B-gruppa på 1000 meter tok Allan en fjerdeplass og får muligens gå i A-gruppa også der. Vi har vel ikke tenkt på Allan som sprinter, men dette kan kanskje hjelpe ham til bedre hurtighet.

Ragne debuterte i A-gruppa på både 1500 meter og 1000 meter. Best gikk det på 1500 meter hvor hun tok en 15. plass. Det skulle sikre henne fortsatt plass i A-gruppa. På 1000 meter fikk hun en 18. plass, og dermed rykker hun nok ned i B-gruppa igjen. Vi anser vel heller ikke Ragne som noen sprinter og venter heller på at hun skal ta steget opp i A-gruppa på 3000 meter. Denne gangen ble det 7. plass i B-gruppa, men hun var bare ca 3,5 sekunder bak vinneren.

Ragne gikk også på Norges lagtempolag som fikk en 8. plass av 10, men Ragne gjorde en fin jobb.

Resultater

Banen i Tomakomai er en utendørsbane, og resultatene litt mer beskjedne enn vi er vant til. Neste World Cup går i Tomaszów Mazowiecki i Polen, og da er løperne igjen innendørs.

Allan går i mål på 1500 meter i Tomakomai (Bilde fra NRK TV)

Allan går i mål på 1500 meter i Tomakomai (Bilde fra NRK TV)

Odalsskøyta 17.-18- November

16 ivrige løpere fra Aktiv stilte til start i Odalsskøyta på Hamar 17. og 18. november. For noen var dette sesongens første innendørsløp, og mange var spente på formen etter en sommer med trening og vekst. Helgen bød på nervepirrende internoppgjør og ikke minst mange flotte perser. Dette lover bra og vii gleder oss til resten av sesongen. 

Resultater lørdag og søndag: http://212.247.216.72/speedskating/hamar/races_rank.php

Foto: Internoppgjør mellom Linus og David. Bilde er tatt av Signe Marie Rambøl Alme

Odalsskøyta.png

ASK-cupen er avlyst!

Det gikk som det måtte gå - ASK-cupen ble avlyst. Arrangementskomiteen møttes på Valle mandag kveld og måtte bare ta den beslutningen. Leder i komiteen, Magnus Hagelund, forteller at det fortsatt er problemer med anlegget. Hvis det mot formodning skulle bli fikset på tirsdag, og islegging kan begynne onsdag/torsdag, vil de ikke greie å bygge opp isen på den reparerte flaten til samme nivå som på de to eksisterende flatene. Det er uforsvarlig å holde løp under slike forhold. 

Det er meget beklagelig!

Slik så Valle Hovin ut mandag kveld. Triste saker! (Foto: Magnus Hagelund)

Slik så Valle Hovin ut mandag kveld. Triste saker! (Foto: Magnus Hagelund)

Strålende resultater for Ragne i World Cup!

Ragne Wiklund, ennå bare 18 år og junior, stilte opp i sesongens første World Cup-stevne i Obihiro/JPN i helgen. Med 2. plass på 1500 meter og 3. plass på 1000 meter i gruppe B, kvalifiserte hun seg til gruppe A fra neste stevne!

På 1500 meter fikk hun tiden 1.57,67 som ville gitt henne en 11. plass i A-gruppa. Ayano Sato/JPN var foran henne med 3 tideler, men Francesca Lollobrigida, Quishi Li og andre kjente løpere var bak! På 1000 meter fikk Ragne tiden 1.18,04.

Ragne stilte også opp på 3000 meter og ble nummer 5 med tiden 4.10,35 - mindre enn 2 sekunder bak vinneren Nana Takagi/JPN. Vi gleder oss til fortsettelsen som er i Tomakomai/JPN til helgen!

Allan Dahl Johansson ble nummer 9 på 1500 meter med tiden 1.46,63. Løpet ble vunnet av Denis Yuskov/RUS på 1.44,55. Allan ble neste beste norske løper. Sverre Lunde Pedersen ble nummer 7 med 1.46,30.

Resultater

Ragne intervjues på NRK TV etter sin strålende 1500 meter.

Ragne intervjues på NRK TV etter sin strålende 1500 meter.

Trøstesløst for hurtigløp i Oslo!

Det er ikke første gang at sesongen starter med problemer på Valle Hovin. Denne gangen er det verre enn verst. Det har ikke vært mulig å fryse hele isflaten ordentlig, slik at det har oppstått “grøfter” på tvers av isdekket - direkte farlige for løperne. Fra 12. november er banen stengt for reparasjon i ca to uker. Deler av fryseanlegget er slått av slik at betongen er blottet på ca. en tredel av banen. Selv om det er mulig å benytte den resterende isflaten, er den ikke særlig brukbar for hurtigløp. Det gjør jo ikke situasjonen bedre at Frogner også er stengt for hurtigløp, bortsett fra at en 250 meters bane er tilgjengelig innimellom.

Valle Hovin er i elendig forfatning. Etter at anlegget ble slått av, har fryserørene blitt tømt og rengjort. Nå er det meningen å sveise dem og fylle på fryseveske før ny oppstart. Rørene er imidlertid svært rustne. Første forsøk på sveising var mislykket, og det blir spennende å se om det i det hele tatt lykkes, eller hva som videre må gjøres. ASKs viktige, årlige barne- og ungdomsstevne, ASK-cupen, skulle gått neste lørdag. Bare mirakler kan redde den.

Det som synes mer enn merkelig, er at det ikke går an å inspisere og eventuelt reparere anlegget før sesongen starter, men at dette skal komme som en tilbakevendende overraskelse i det sesongen skulle vært i gang. I lengden kan det ikke fortsette slik. Vi trenger en ny bane, fortrinnsvis en hall, men den beslutningen har det heller ikke vært mulig å få fram. Er det sånn at hurtigløp ikke lenger er ønsket i Oslo?

Hurtigløpsbane uten hurtigløpere. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Hurtigløpsbane uten hurtigløpere. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Vi skriver 18. november, og ennå har vi ikke en brukbar hurtigløpsbane i Oslo (Foto: Sven-Åge Svensson)

Vi skriver 18. november, og ennå har vi ikke en brukbar hurtigløpsbane i Oslo (Foto: Sven-Åge Svensson)

6 ASK-medaljer i NM enkeltdistanser

Kombinert pall for 1000m herrer og 5000m damer. Sverre, Sofie, Camilla, Håvard, Ragne og Allan.

Kombinert pall for 1000m herrer og 5000m damer. Sverre, Sofie, Camilla, Håvard, Ragne og Allan.

NM enkeltdistanser ble arrangert i Vikingskipet 2-4 november. NM enkeltdistanser er et seniormesterskap, men det er åpent for juniorer som kvalifiserer seg. ASK stilte med 6 løpere. De tok til sammen 6 medaljer!

Allan Dahl Johansson tok sølv på 1500m, kun slått med et halvt sekund av Sverre Lunde Pedersen. Videre ble det bronse på 1000m og 4. plass på 5000m

Ragne Wiklund tok også sølv på 1500m, og fulgte opp med bronsemedaljer på både 3000m, 1000m og 5000m. Ragne ble den utøveren som tok flest medaljer i mesterskapet!

Marius Bratli: 8. plass på 500m og 9. på 1000m

Simen Kroken fikk 6. plass på 500m og 19. plass på 1000m

Thomas Lande Eriksen ble nr 11 på 5000m og 13 på 1500m

Julie Berg Sjøbrend ble nr 8 på 3000m

Link til Komplett resultatliste

Det er mulig å se løpene på nettet, (For eksempel her: Allan 1500m, Ragne 1500m, Marius 500m, Simen 500m)

Da er isen kommet!

Valle Hovin åpnet for sesongen i dag - 1. november - som planlagt. Det har vært både løpere med fartstrikå og lengdeløpsskøyter på ytre bane, og publikum med bandy- og kunstløpsskøyter på indre bane. I resepsjonen er Odd Arild klar til å leie ut skøyter, slipe, servere varme pølser, kakao mm.

Valle-isen er et stabilt tilbud for de som vil drive vinteridrett. Det gjelder særlig på denne tiden når det ikke finnes snø, og mens det begynner å bli ufyselig å sykle, spille fotball eller drive annen idrett utendørs. Lørdag er det spådd en del sol, så da er det bare å slå til og få med seg sesongens første, fine skøytehelg.

Terje Erfjord (t.v.) og Espen Hansen tar av kalosjene for å prøve sesongens første skøyteskjær. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Terje Erfjord (t.v.) og Espen Hansen tar av kalosjene for å prøve sesongens første skøyteskjær.
(Foto: Sven-Åge Svensson)

Odd Arild Ødegaard (t.h.) hjelper Pål Gulliksen å komplettere utstyret.  (Foto: Sven-Åge Svensson)

Odd Arild Ødegaard (t.h.) hjelper Pål Gulliksen å komplettere utstyret.
(Foto: Sven-Åge Svensson)