Frode ble veteranverdensmester!

Etter 3 dager med fine forhold i Calgarys Olympic Oval kunne ASKs Frode Eidsmo klatre opp på det øverste trinnet i klasse M55. Han presterte serien 42,24 - 4.12,13 - 2.01, 73 og 7.06,31.  Frode vant de tre lengste distansene og tok en suveren sammenlagtseier med poengsummen 167,468. Tidene på 3000 og 5000m er nye veteranverdenserekorder i klassen.

I klasse M55 ble det forøvrig tredobbelt norsk med Morten Henriksen og Rolf Amundsen på de neste plassene. ASKs Terje Bjørk ankom noe sent og var plaget av høydesyke. Han ble nummer nummer 10 i samme klasse. ASKs Erik Vea har prrstert bedre og bedre utover sesongen og aspirerte underveis til en pallplass i klasse M60. Han ble til slutt ne ble nummer 4. I alt 32 norske løpere deltok, men altså bare 3 løpere fra ASK denne gangen.
Frode nevner at det ikke er helt problemfritt når en skal konkurrere i Calgary. Det er meget lang reise, det er akklimatiseringsproblemer, lufta i hallen er utrolig tørr, og det er lett å bli syk. Underveis skjedde det også ting som fort kunne gitt et annet utfall. Men vi kan sikkert si: "når enden er god, er allting godt". Vi gratulerer i alle fall Frode så mye med resultatetene! 

(av Sven-Åge)

Resultater

Frode i løssluppen glede. (Fotograf ukjent)

Frode i løssluppen glede. (Fotograf ukjent)

Den ene av to veteranverdensrekorder. (Fotograf ukjent)

Den ene av to veteranverdensrekorder. (Fotograf ukjent)