Gerd Inger de Groot fyller 70!

Gerd Inger de Groot var en av ASKs og Norges dominerende løpere i første halvdel av 1960-årene da hurtigløp for damer virkelig tok av. Hun ble juniornorgesmester i 1963 med seier på alle distanser, og i 1964 og 1965 ble hun hhv. nummer to og tre i NM for damer senior. Vinner ble Sigrid Sundby, også fra ASK. Disse to sto i spissen for en stor damegruppe i klubben. Vi nevner Tove Berntsen, Unni Knudsen og Berit Haugård, men det var mange flere.

Gerd Inger var spesielt god på de korte distansene og satte et utall av klubbrekorder og norgesrekorder på 500 og 1000m. Hun fikk også med seg flere landskamper.

Som gift heter hun Gerd Inger de Groot Ericson. Hun bor i Askim hvor hun i årevis har vært journalist i Smaalenenes Avis. En tid var hun bosatt i Sverige og trente også det svenske damelandslaget. Hun er fortsatt medlem av ASKs Liga Team og tar gjerne turen fra Askim for å hygge seg med andre gamle ASK-mdlemmer.
 
Vi ønsker til lykke med dagen!

(av Sven-Åge)

Gerd Inger i sine glansdager - typisk uten lue! (Fotograf ukjent)

Gerd Inger i sine glansdager - typisk uten lue! (Fotograf ukjent)