Allan og Johanne satte klubbrekorder under Hamarlekene

Med sine 26 løpere var ASK knepent største klubb foran Asker under årets Hamarleker. Den store troppen i sort, hvitt og grønt sørget da også for å markere seg under storstevnet som samlet over 350 løpere fra hele landet. Normalt blir det satt et skred av personlige rekorder under dette store todagersstevnet, og i år var intet unntak. De spente fra rekrutt Emmeline Berentsen (8) sin debut i et stevne i Skipet (der hun for øvrig sørget for å sette mange av de jevngamle gutta på plass), til Allan Dahl Johanssons overbevisende seier i junior B-klassen. Sistnevnte og Marius Bratli tronet suverent på sammenlagtlista, som nummer én og to, etter at fire løp var gjennomført.

Allan vant både 1000m og 1500m med tidene 1.14,38 og 1.54,56 som begge er nye bestetider for Allan. På 500m satte i tillegg Allan klubbrekord for gutter 15 år med tiden 37,94. Kjetil Stiansen ble dermed nok en rekord fattigere. Marius Bratli senket 500m-persen sin til 38,43. 
Det gleder ekstra at vi hadde med tre debutanter denne gangen, Emmeline Berentsen, Mads Nordhus og Eirik Andersen. Alle bidro med gode prestasjoner og store personlige rekordforbedringer. Johanne Aas satte to nye, sterke klubbrekorder i jenter 10 år på 400m og 500m med henholdsvis 42,03 og 52,33.. Jenny Risnes og Anna Malt Marøy gjorde sterke forbedringer, spesielt på 1.500m med henholdsvis 9 sek. og 14. sek. Ylva Krogsmyr Holberg markerte seg med en fin 3. plass på 1.500m for jenter junior B og en forbedring av rekorden sin med 7 sekunder. Det er ingen tvil om at mange med dette melder seg på til årets «perse-pris»
Bjørn Kroken og Henning Hagelund
Resultater:   Lørdag    Søndag

Allan og Marius i god fremgang. (Foto: Bjørn Kroken)

Allan og Marius i god fremgang. (Foto: Bjørn Kroken)

Jenny Risnes i farten. (Foto: Monika Risnes)

Jenny Risnes i farten. (Foto: Monika Risnes)