Mellom barken og veden!

I øyeblikket ser det ikke så bra ut på Valle Hovin. For det første er det en kjempemessig byggeplass hvor Vålerengas nye stadion begynner å ta form. Det som dominerer i øyeblikket, er den nye hovedtribunen som vender baksiden ut mot oppløpssiden på skøytebanen. For det andre pågår forberedelser til å starte byggingen av fire boligblokker foran den provisoriske resepsjonsbrakka nedover mot Innspurten hvor det før var barnehage, parkeringsplasser og grøntareal. Hafslunds fjernvarmerør måtte flyttes, og det er gravd en dyp og bred grøft foran resepsjonsbrakka og garderobebrakka. To seksjoner av garderobebrakka er foreløpig fjernet og står henslengt i nærheten. Det er vel et par måneder siden jeg så grøfta første gang.

Det er i dag tre uker til 1. november. Selve banen ligger der midt oppi alt rotet, men i følge Jo Wiklund håper bymiljøetaten at det skal bli is også i år. Banemannskapene har begynt arbeidet og har blant annet sjekket fryseanlegget som ser ut til å være i orden. Arbeidsforholdene forøvrig er dårlige og preget av ad hoc-løsninger, men banemannskapene gjør etter sigende sitt beste. Vi har snakket med Odd Arild Ødegaard når det gjelder andre nødvendigheter som resepsjon, garderober og parkering, men for ham er det også mange spørsmålstegn. Vi får alle krysse fingrene og håpe at forholdene retter seg til åpningen!  

Det var noe som fikk meg til å tenke på "bakgård" mot Vålerengas nye tribunebygg.  

Det var noe som fikk meg til å tenke på "bakgård" mot Vålerengas nye tribunebygg.  

Dette er "forsiden".

Dette er "forsiden".

Her må det skje ting før 1. november.

Her må det skje ting før 1. november.

Vålerengas anleggsskilt befatter seg ikke med skøytebane. Er det VIFs nye treningsfelt?

Vålerengas anleggsskilt befatter seg ikke med skøytebane. Er det VIFs nye treningsfelt?

Alle fotos: Sven-Åge Svensson