Ny medalje til Frode i veteran-VM!

Veteran-VM allround gikk i helgen som var, og denne gang i Leeuwarden i Nederland. ASK hadde med tre løpere: Erik Vea (M65), Frode Eidsmo M55) og Terje Bjørk (M55). Best plassering ble det på Frode, som tok sølvmedalje! Han deltok i sitt åttende allround mesterskap og fikk også sin åttende mesterskapsmedalje på rad! Han har jo tatt gullet flere ganger. Terje oppnådde 16-plass i sammendraget. På 5000 meter fikk han en 10-plass. Erik var ikke i sin beste form, men fikk likevel en 4-plass i sammendraget. Han greide forøvrig 3-plass på 1500 meter og 3000 meter.

Hallen i Leeuwarden var helt ny, og det var spenning om hvordan den så ut, og om forholdene der. De fleste ble positivt overrasket! Forholdene var gode gjennom hele helgen. Omtrent som Norges Cup-forhold i Vikingskipet. Best var forholdene på de korteste distansene, men det var like forhold for alle. Banen har kun vært åpen siden midten av september, så med så kort fartstid gjorde banemannskapene en meget god jobb!

Hallen består av en 400 meters hurtigløpsbane, en ishockeyhall og hockeybane på indre bane til bruk for kortbaneløp, curling og publikum. Hallen er oppvarmet. I tillegg er det garderober, restaurant, skøytebutikk, kontorer og møte- og festlokaler. Pris for hallen: 13 millioner Euro!!!  Byggetid kun 7 måneder!

Arrangementet var bra på alle måter! En fin mottagelse i rådhuset på torsdag, fin gjennomføring av selve stevnet, fantastisk flott premieutdeling på indre bane rett etter løpene var ferdig, og flott bankett på deltakerhotellet på søndagskvelden! Det var også meget god standard på deltakerhotelle som lå bare 300 meter fra banen.