Berit Haugård fyller 70!

Berit Haugård fyller 70 den 30. januar. Siden hun var 14 år, har hun vært medlem av ASK og gjort en flott innsats som aktiv løper, dommer/tidtager, styremedlem i ASK Liga-Team, mm.

Som ung jente fikk hun oppleve velkomstjubelen da Knut Johannesen kom hjem som verdensmester. Hun ville også bli som «Kupper’n», og da faren vant i tipping, ble det lengdeløpsskøyter på Berit. Vaktmesteren i borettslaget sprøytet en liten sirkelrund bane, og der gikk Berit rundt og rundt. Ikke rart hun ble god til å gå svinger! Allerede som 17-åring fikk hun dispensasjon for å være med i senior-NM, og etter hvert kom hun inn på landslaget sammen med bl.a. Sigrid Sundby og Lisbeth Berg (Korsmo). Høydepunktene var nok deltagelse i VM i Assen (-75) og på Gjøvik (-76). Hun husker også med glede Sprint-NM på Tynset (-77) hvor hun ble nummer to! Forøvrig anså hun 1500m for sin beste distanse. I de ti årene hun var på landslaget fikk hun reise og oppleve mye. I 1979 måtte hun imidlertid legge opp etter å ha brukket ryggen under et fall på ski!

Berit tok senere dommerkurs og har særlig vært tidtager på et utall av stevner. Hun var også trener en kort periode. De senere årene har Berit vært styremedlem i ASK Liga-Team. Hun kan ikke en gang huske hvor lenge, men det må være godt over ti år. Klubbens unge løpere vil ha sett henne mange ganger under sesongavslutningen ved utdeling av «Ligaens» pokal til beste gutte- og jenteløper.

Vi gratulerer så mye med dagen som ble feiret allerede lørdag på «Ligaens» nye «hjemmebane», Skullerudstua.