Allan imponerte i World Cup!

Aktiv Skøyteklubbs Allan Dahl Johansson debuterte i A-gruppa på 1500m under WC i Stavanger i helgen. Han ikke bare debuterte - han gikk rett opp i tetsjiktet! Tiden 1.45,58 holdt til 6.plass! Det var et halvt sekund bak vinneren, lagkamerat Sverre Lunde Pedersen, som han gikk i par med. Allan kom litt for langt bak Sverre i åpningen, men de to neste rundene gikk Allan raskere enn Sverre. Allans sisterunde gikk på 27,6 mot Sverres 27,4. De var de to eneste som kom under 28 på sisterunden! Allans tid var forøvrig ny pers med over ett sekund!

Det ble Norges dag på 1500m. Sindre Henriksen tok nemlig 3-plass og Håvard Bøkko 10-plass. Altså 4 nordmenn blant de 10 beste! Det må være lenge siden.

Når det gjelder Allan så må vi huske på at han fortsatt er junior. Hva kan vi vente oss i fortsettelsen?

Allan foran Sverre på vekslingssiden (bilde fra NRK TV).

Allan foran Sverre på vekslingssiden (bilde fra NRK TV).