Allan har etablert seg i verdenstoppen!

På gårsdagens 1500m i Salt Lake City gikk Allan Dahl Johansson inn til en 6. plass. Han er altså igjen å finne i toppsjiktet - foran alle de andre norske og foran mange andre sterke navn. Tiden ble 1.43,30 - bare hårfint svakere enn rekordløpet i Calgary. Dette er morsomt og meget overbevisende etter det tøffe lagtempoløpet dagen i forveien, hvor han tok seg kraftig ut. Som vanlig var Allan litt treg i starten, men snart kom han opp på siden av parkameraten, som nok en gang var Sverre Lunde Pedersen. Og mot mål dro Allan ubønnhørlig i fra.

Stevnets høydepunkt var Dennis Yuskovs nye verdensrekord på 1.41,03. Dermed snek han seg forbi Shani Davis' gamle verdensrekord på 1.41,04 som har stått i åtte år!

Allan puster ut etter nok et toppløp. (Bilde fra NRK TV)

Allan puster ut etter nok et toppløp. (Bilde fra NRK TV)