Allan satte juniorverdensrekord!

Etter Allan Dahl Johanssons fine 1500-meter under World Cup i Stavanger, var forventningene store foran World Cupen i Calgary denne helgen. Vi må si at Allan mer enn innfridde på 1500m. Han rykket opp fra sjette- til femteplass i det beste selskap, ble klart beste norske løper, og satte til overmål ny verdensrekord for juniorer med 1.43,13! Dermed slo han klart canadieren David la Rues rekord som var satt i B-gruppen tidligere på dagen. 

Allan åpnet også denne gangen langsommere enn de andre, men han gikk forholdsvis fortere og fortere utover i løpet. Sisterunden på 26,8 var det bare vinneren, Dennis Yuskov, som tangerte. Yuskovs tid ble 1.41,33 - den nest beste gjennom alle tider. De andre nordmennene, Sindre Henriksen, Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen, endte på hhv. 11-, 12- og 20-plass.

Vi trenger kanskje ikke lenger minne om at Allan er "født og oppvokst" i Aktiv SK, og at han fortsatt er junior? Neste helg er det World Cup i Salt Lake City som har det vi regner som verdens raskeste bane. Der kan det fort bli nye verdensrekorder i både senior- og juniorklassen!

Resultatliste

Allan jubler etter å ha passert mål på ny juniorverdensrekord. (Bilde fra NRK TV)

Allan jubler etter å ha passert mål på ny juniorverdensrekord. (Bilde fra NRK TV)

Allans navn i godt selskap. (Bilde fra NRK TV)

Allans navn i godt selskap. (Bilde fra NRK TV)