Medaljedryss til ASK i veteran-NM!

NM for veteraner gikk på Geithus i helgen. På lørdag var rammen var den aller vakreste - skikkelig norsk vinter med speilblank is, høye brøytekanter, snøtunge trær, og en strålende sol over det hele. Solen trengtes, for det var også en del minusgrader. Vi registrerte -12 etter stevneslutt på lørdag, Søndag formiddag var det 15-16 kalde ved stevnestart, men det steg litt utover dagen. Det var ikke like strålende sol, og det blåste en svak vind. Isen var fin, men hard, noe som nok var litt uvant for mange.

Deltagelsen var bra - 66 løpere fra Stavanger i sør til Tromsø i nord. 11 av disse var fra Aktiv SK, og de forsynte seg kraftig av medaljefatet. Marja Haartsen (K45) og Sara Hemmer (K55) ble begge norgesmestre på én enkeltdistanse og sammenlagt. Kamilla Riise (K80) tok 4 distansemesterskap og sammenlagtmesterskapet. Hun satte dessuten en bemerkelsesverdig rekord: hun er den eldste kvinnelige deltager som noen gang har stilt opp i et norgesmesterskap på skøyter. Alder: 82!
Blant mennene var Erik Vea (M65) og Andreas Haugerud (M30) ganske suverene og tok fullt hus, dvs. 4 distanse-mesterskap og sammenlagtmesterskap. Frode Eidsmo (M55) tok 2 distansemesterskap og sammenlagtmesterskapet. På de andre to distansene fikk han sølv. Sveinung Vea (M45) tok én sølv og én bronse på enkeltdistansene, og bronse sammenlagt. Martin Grothe Lien (M30) tok 4 bronse på enkeltdistansene og bronse sammenlagt. Han perset forøvrig solid på 3 av distansene.

Geithus IL er rutinerte arrangører, og fra tilskuerplass kunne vi ikke se annet enn at stevnet forløp fortrinnlig.

Resultater

Fellesbildet nedenfor er tatt av unge Axel Haartsen Njøs på 7 år! 

Fornøyde ASK-løpere. Foran fra v.: Erik Vea, Sara Hemmer, Kamilla Riise og Marja Haartsen. Bak fra v.: Frode Eidsmo, Sveinung Vea, Andreas Haugerud og Martin Grothe Lien. Terje Erfjord, Terje Bjørk og Sturla Haugsbø var ikke tilstede. (Foto: Axel Haartsen Njøs)

Fornøyde ASK-løpere. Foran fra v.: Erik Vea, Sara Hemmer, Kamilla Riise og Marja Haartsen. Bak fra v.: Frode Eidsmo, Sveinung Vea, Andreas Haugerud og Martin Grothe Lien. Terje Erfjord, Terje Bjørk og Sturla Haugsbø var ikke tilstede. (Foto: Axel Haartsen Njøs)

Bildene i galleriet nedenfor er tatt av Marja Haartsen (nr 2), Andreas Haugerud (nr. 8-9), Frode Eidsmo (nr 4-5-6) og Sven-Åge Svensson (nr 1-3-7-10).