Trøstesløst for hurtigløp i Oslo!

Det er ikke første gang at sesongen starter med problemer på Valle Hovin. Denne gangen er det verre enn verst. Det har ikke vært mulig å fryse hele isflaten ordentlig, slik at det har oppstått “grøfter” på tvers av isdekket - direkte farlige for løperne. Fra 12. november er banen stengt for reparasjon i ca to uker. Deler av fryseanlegget er slått av slik at betongen er blottet på ca. en tredel av banen. Selv om det er mulig å benytte den resterende isflaten, er den ikke særlig brukbar for hurtigløp. Det gjør jo ikke situasjonen bedre at Frogner også er stengt for hurtigløp, bortsett fra at en 250 meters bane er tilgjengelig innimellom.

Valle Hovin er i elendig forfatning. Etter at anlegget ble slått av, har fryserørene blitt tømt og rengjort. Nå er det meningen å sveise dem og fylle på fryseveske før ny oppstart. Rørene er imidlertid svært rustne. Første forsøk på sveising var mislykket, og det blir spennende å se om det i det hele tatt lykkes, eller hva som videre må gjøres. ASKs viktige, årlige barne- og ungdomsstevne, ASK-cupen, skulle gått neste lørdag. Bare mirakler kan redde den.

Det som synes mer enn merkelig, er at det ikke går an å inspisere og eventuelt reparere anlegget før sesongen starter, men at dette skal komme som en tilbakevendende overraskelse i det sesongen skulle vært i gang. I lengden kan det ikke fortsette slik. Vi trenger en ny bane, fortrinnsvis en hall, men den beslutningen har det heller ikke vært mulig å få fram. Er det sånn at hurtigløp ikke lenger er ønsket i Oslo?

Hurtigløpsbane uten hurtigløpere. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Hurtigløpsbane uten hurtigløpere. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Vi skriver 18. november, og ennå har vi ikke en brukbar hurtigløpsbane i Oslo (Foto: Sven-Åge Svensson)

Vi skriver 18. november, og ennå har vi ikke en brukbar hurtigløpsbane i Oslo (Foto: Sven-Åge Svensson)