Julie og Linus til Viking Race

Vikingløpet 2018 ble arrangert på Maier Arena, Tønsberg , under forhold for ekte vikinger.

Tønsberg Turn skøyter arrangerte det tradisjonelle Vikingløpet på Maier Arena den første helgen i februar. Gradestokken viste 7-8 kalde, og med vind fra nord i kastene bar stevnet navnet sitt med rette.

ASK stilte med Eirik Andersen og Aron Feiring i 10-årsklassen, Tinius Rambøl Alme i 11-årsklassen, David Vangen og Linus Risnes i 12-årsklassen, Johanne Øyen Aas i 13-årsklassen og Julie Berg Sjøbrend i 15-årsklassen.

Det var motvinden på vekslingssiden, og de som ikke har oppdaget at det kan lønne seg å krumme ryggen og øke takta, fikk kanskje en aha-opplevelse nå.

Ikke alle hadde rukket å prikke inn formen etter sykdom, og noen strykninger var det også midt i influensasesongen.

Som tidligere år er dette løpet kvalifisering til det populære Viking Race i Nederland, som er et uoffisielt europamesterskap for alderbestemte klasser. De to beste løperne sammenlagt i hver årsklasse kvalifiserer seg direkte, mens den tredje deltageren tas ut av en jury etter skjønn. I jentenes 15 årsklasse vant Julie 1000 meter lørdag og 1500 meter søndag og fikk en andreplass sammenlagt. Hun kvalifiserte seg dermed direkte til Viking Race. I 12-årsklassen ble Linus nummer tre sammenlagt etter fire distanser, og får dermed gå Viking Race i Heerenveen for første gang.
Resultater

Monika Risnes

Thialf_M.jpg

To til Thialf: Fra Aktiv skøyteklubb reiser Linus Risnes (12) og Julie Sjøbrend (16). Julie er rutinert i Viking Race-sammenheng mens Linus er førstereis.