Ragne er på seiersbølgen

Skjermdump fra VG+ Sport

Word Cupen fortsatte i Tomazóv Mazowiecki i Polen denne helgen, 8.-10. desember. Våre to “rutinerte”, Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson var satt opp på flere distanser. I tillegg var Julie Berg Sjøbrend med som debutant.

Først i gang på fredag var Julie på 3000m gr. B. Hun fikk nok ikke den debuten hun kunne ønsket seg. Vi ser at hun har fine rundetider til halvveis, men der begynner de å gå kraftig opp, og hun var helt oppe i 36,5 på sisterunden. Det ble 12. plass på 4.21,39. Tiden er likevel noe av det bedre Julie har gjort.

Ragne startet naturligvis i gruppe A på 3000 m. I et tidligere par hadde Marijke Groenewoud pint seg foran ledende Irene Schouten, og hun ledet fortsatt da Ragne startet. Ragne gikk et veldig energisk løp med en serie runder på 32-tallet, og ved siste passering lå hun endelig foran. Selv med en sisterunde på 33-tallet økte hun ytterligere og gikk i mål til ledertid med 4.08,59. Det kom flere par etter som ikke hadde sjanse på den tiden. Det sies at det er Ragnes sjette 3000 m-seier på rad! Det er bare fenomenalt!

Allan hadde kommet seg opp i gruppe A på fellesstart. Han gikk offensivt til verks, og det ble tydelig at han tok sikte på å vinne første spurten. Han tok opp jakten på utbryter Indra Medard/BEL. Det klarte han og passerte først. Tre poeng til Allan! Om han ikke hadde mer krefter igjen, eller om dette var hele taktikken, vet vi ikke. Resten av løpet var han “borte” og kom i mål nest sist. Med spurtpoengene ble det likevel en 9. plass som beste nordmann, hakket foran Kristian Ulekleiv.

På lørdag gikk Ragne lagtempo i gruppe B sammen med Aurora Løvås og Sofie Karoline Haugen. Den vant de, sekundet foran Italia. Da blir det vel gruppe A neste gang. Ikke lenge etterpå stilte Ragne til start på 1500. Hun gikk i par med Mei Han og hun ble liggende etter. Men etter et par solide runder på slutten var det bare centimetre om å gjøre - dessverre i Mei Hans favør. Ragnes sisterunde på 31,8 var det bare vinneren Miho Takagi som tangerte. Ragne var litt uheldig med marginene. Hadde hun gått én tidel raskere, hadde det blitt 4. plass i stedet for 6. plass. Her spilte kanskje lagtempoen inn?

Allan stilte også til start på 1500 m. Det var det eneste han fikk gjort. Etter to feilstarter var det “ut”. Vi har lenge observert at han har en tendens til å sige forover med overkroppen i “ferdig”-stilling, så det måtte komme en gang. Dessverre må han da starte i gruppe B neste gang.

Og neste gang, det blir i Heerenveen rett over nyttår.

Sven-Åge Svensson

Resultater

Allan (i rød overdel) har tydeligvis bestemt seg for å kjøre inn utbryter Medard/BEL og vinne den første spurten (Skjermdump fra VG+ Sport)