Flotte resultater av våre i Viking Race

Sunniva Haug Johannessen og ULRIK EVENMO ERVIK (Fotos. Arild Nebb Ervik)

Aktiv Skøyteklubb stilte med en fin tropp i årets Viking Race som 8. og 9. mars ble arrangert for 34. gang i Heerenveen. Selja (J11), Ulrik (G12), Sunniva (J13), Emmeline (J16) og Aron (G16) hadde alle, som én av tre norske i hver klasse, kvalifisert seg til å delta i stevnet som også anses som uoffisielt EM i hurtigløp for ungdom. Dette er et stevne med høyt sportslig nivå samtidig som det legges opp til læring og utvikling - blant annet ved at alle løperne bor hos nederlandske vertsfamilier som gjerne har egne barn som konkurrerer på skøyter.

Tre ganger klubbrekord for Sunniva.
Sunniva Haug Johannessen satte klubbrekord tre ganger på 500m J13. Fredag ble hun klokket inn til sterke 44,65 - og hun forbedret dermed Ragne Wiklunds klubbrekord på 44,74. Lørdag forbedret Sunniva seg ytterligere og fikk notert tiden 44,26. På 1000m oppnådde Sunniva 1.28,73 som også er klubbrekord med et par hundredeler. Sammenlagt fikk Sunniva en 13 plass.

Solid 7. plass for Ulrik sammenlagt.
Ulrik Evenmo Ervik gikk fire gode løp i G12 - noe som holdt til en fin 7. plass i sammendraget.  Klassen domineres av tre sterke gutter fra Nederland, med en Italiener, en Polakk og en Ukrainer foran vår løper. Ulrik oppnådde 42,89 på sin raskeste 500m, noe som holdt til 5. plass og pers på distansen. Totalt forbedret Ulrik seg med 1,2 sekunder på 500m gjennom helgen. På 1000m gikk han gode 1.26,33 etter en sterk mellomrunde, noe som holdt til 6. plass på distansen - og pers med hele 6(!) sekunder.

Debut for Selja med pers på 500!
Selja Boldingh Debernard gikk jevnt på sine 500-metere. Best av alle ble den første med ny pers på 51,51. Dette var en forbedring av Hamar-persen med ca. 4 ti-deler! Selja ble nummer 18 sammenlagt, og beste norske jente i klassen!

Emmeline og Aron.
Våre to eldste løpere fikk også med seg noen solide resultater og nye perser hjem.
Emmeline Berentsen fikk serien 46,10 (500m) - 2.24,45 (1500m) - 1.33,43 (1000m) og 5.10,26 (3000m). 500 og 3000 var nye perser av året, og forbedringen på 3000 var på hele 5 sekunder. Emmeline ble nummer 18 i sammendraget.
Aron Feiring tok med seg 4 nye perser som motivasjon mot en ny sesong. Han noterte pene 39,40 på 500m, 4.31,16 på 3000m, 1.18,32 på 1000m og 2.03,20 på den avsluttende 1500 meteren. Aron ble nummer 15 sammenlagt.

Kortbane next up.
Hurtigløpsesongen går nå mot slutten for de fleste, og vi takker for en strålende sesong!

For mange av våre løpere fortsetter på en måte sesongen likevel - da de aller fleste også trener og konkurrerer kortbane. Første løp der er NM/LM kortbane på Lillehammer 22.-24. mars.