Gull til Andreas i Veteran-VM

Skjermdump fra privat video

ASKs Andreas Haugerud tok gull i klasse 35-39 år under Veteran-VM allround som gikk i hallen Ijsbaan Twente i Enschede/NED 2de-3de mars. Offisielt navn på mesterskapet er: 32nd Masters International Allround Games 2024.

Vi har fått rapporter fra Andreas underveis i helgen. Han fortalte at etter 500 m så det kanskje litt betenkelig ut der han med 44,45 ble klart slått av indiske (!) Viswara Jadeja som fikk 43,27! Det er litt spesielt med indere som hevder seg i hurtigløp, men Jadeja er altså bosatt i Nederland. Etter en solid 3000 m på 4.34,13 hadde Andreas imidlertid så å si spist opp forspranget.

Søndag morgen våknet han forkjøla; harkete, kald og snørrete, men beina kjentes egentlig ganske gode. Etter en 1500 m på 2.10,56 hadde han skaffet seg en solid ledelse foran 5000 m. I par med Jadeja på 5000 hadde han i alle fall kontroll på konkurrenten som gikk opp i ledelsen midtveis. Andreas prøvde bare å bevare roen og tenke at jevnt løp var bedre enn rykk og napp. Etter det gled han fra fordi han holdt rundetiden, mens konkurrenten spratt oppover. Andreas gikk inn til sin nest beste tid noen gang - 7.49,30 og dermed solid sammenlagtseier.

Andreas forteller at det var grei temp i hallen, men at isen kanskje var litt myk. Det var veldig bra feste, men en måtte jobbe for farta. Andreas hadde følge av sin mor og sin sønn Johannes på 2 ½ år. Det var sto stor stas!

Vi gratulerer Andreas med nok et gull!

Andreas var for øvrig eneste løper fra ASK. Det var mange norske deltagere, men bare én annen mester: Reidar Borgersen fra Geithus i klasse 40-44.

Sven-Åge Svensson

RESULTATER

Innsatsfylt Andreas i svingen (Foto: Harry van ‘t Veld)