Sommerløpet - tidenes beste!

Fra Per Otto Linnestad har vi fått følgende rapport:
På årets "Sommerløpet" i Vikingskipet stilte hele 226 store og små løpere til aksjon. I følge Norges Skøyteforbund var dette tidenes beste "Sommerløpet". Men det må også ha vært tidenes beste is-periode både for landslaget, Norgesakademiet, og for mange norske skøyteklubbe. Til og med nederlandske Team Lotto med Sven Kramer & co har trent i "Skipet" i over to uker. Stor takk til Hamar IL Skøyter som er gode arrangører. Fra ASK stilte 11 spente løpere samt foreldre og trenere. Flere ASK-juniorer har vært på skøyteleir i klubbens regi, mens andre har vært på egentrening i sommerisperioden som varte fra slutten av juli til 16 august.  Selv om det var høytrykk, sol, varmt vær og 25 grader utendørs, så var stemningen god innendørs. Det norske landslaget er i god fremgang, men det er også løperne i Aktiv Skøyteklubb.
Klubbens store "kanoner" i forbundet viser svært lovende resultater. Sprinteren Simen Kroken (23) har tatt et klart steg videre med 6. plass på 500m med tiden 36,47 rett foran Johann Jørgen Sæves, 36,89 og Sverre Lunde Pedersen, 37,04. Marus Bratli fikk 38,47. Espen Aarnes Hvammen vant med 35,86. 1000-meteren viser at både Marius og Simen er i godt slag men stinne av trening. På 3000-meteren ble det satt ny banerekord av Sverre Lunde Pedersen (Fana IL) med tiden 3.42,63 foran Sindre Henriksen (Fana). Det som gav mest oppmerksomhet var allikevel "fighten" mellom unggutten Allan Dahl Johansson (17) fra ASK og tynsetingen, fjorårs-kometen, Ole Bjørnsmoen Næss (24). Allans taktikk var å holde så lenge som mulig. Det gikk de 4 første rundene, men 4-5 runden ble for hard, og Allan måtte slippe. Ole tok parseieren på 3.51,47. For Allans vedkommende ble tiden fenomenal sett i lys av junioralder, og så tidlig på sesongen. Den nye klubbrekorden lyder på 3.57,30.
 
Ved siden av juniorene Marius og Allan viste også Håkon Jorde og Kyrre Linnestad gode fremganger. Håkon med solide perser både på 500m tiden 42,14 og 1.23,53 på 1000m. Lagkamerat Kyrre Otto Linnestad perset på 500m på 43,09 og var tett på ny 1000m pers med 1.26,57. Fjorårets perseprisvinner iASK  August Middelkoop (junior C) som begynte å gå på skøyter for et par år siden, perset med solide overskridelser på begge distanser.
Flere av jentene har trent i isperioden. Julie Berg Sjøbrend (junior C) viste styrke og fine fremganger med to fine perser på 48,63 på 500m og 1.36,89 på 1000m. En tydelig fornøyd Julie med far Amund strålte etter løpet. Viktor Smedstad Haukaas i 12 års klassen viste gode løp, tett på personlig rekorder, og det var også Johanne Øyen Aas i 11-årsklassen. Tinus Rambøl Alme og Linus August Risnes i 10-årsklassen perset i flere av sine løp. Blant jenter i rekrutt og 10-årsklassen stilte familiene Sæves Myran opp med døtrene Tomine og Kaya, to jenter som viser gode fremganger og ekte skøyteglede. På Hamar-isen bærer samarbeidet mellom OSK og ASK frukter. Under sommerisen har noen yngre løpere trent og gått løp sammen.
  
Honnør til klubbens Hege Bratli som sammen med Lasse Sæthre (NSF) m/flere, har stått for årets "Skøytecamp 2015" hvor 65 glade ungdommer overnattet på Tonheim folkehøyskole og trente i Vikingskipet.

Resultater

Simen og Jørgen i starten på 500m (Foto: PO Linnestad)

Simen og Jørgen i starten på 500m (Foto: PO Linnestad)

ASK og OSK i samtrening (Foto: PO Linnestad)

ASK og OSK i samtrening (Foto: PO Linnestad)