Karstein Johansen er død

Vi har fått den triste meldingen at Karstein Johansen døde søndag morgen 12.4., nær 78 år gammel. Karstein meldte seg inn i ASK i 1956 og har vært aktiv i alle år helt opp til veteranklasse 70. De siste årene har han lidd av en alvorlig lungesykdom og har vært pleiepasient.
Karstein trådte sine barnesko i Gildeskål, syd for Bodø. Han fikk tidlig interesse for skøyter, og da ASKs Harry Haraldsen var på talentspeiding i Nord-Norge i 1955, kom han tilbake og sa at Karstein Johansen var det største talentet der oppe. Karstein la ned mange timer trening i Østmarka og på Ekeberg, bl.a. sammen med Knut Johannesen. Selv om Karstein følte at han var på høyden under barmarkstreninga, fikk han aldri det store gjennombruddet på isen. Men Karstein var trofast mot skøytesporten opp gjennom årene, og under veteran-VM i Berlin i 1997 fikk han belønningen: bronsemedalje i sin klasse etter å gitt alt på den avsluttende 5000-meteren.
Etter hvert ble det mindre løp, men han likte å trene sammen med de andre veteranene på Valle og på Ekeberg inntil pusteproblemene ble for store. Vi husker Karstein som en koselig fyr med et glimt i øyet. Han har lenge vært savnet i miljøet. Vi lyser fred over hans minne.
NB! Bisettelsen vil finne sted torsdag 23. april kl 10:00 i Vestre gravlunds gamle kapell.

Bilde av Karstein tatt i forbindelse med 70-årsdagen. (Foto: Sven-Åge Svensson

Bilde av Karstein tatt i forbindelse med 70-årsdagen. (Foto: Sven-Åge Svensson