Rekordløpet i Stavanger er blitt en kjempesuksess!

Stavanger Sandnes Skøyteklubb arrangerte i helgen "Rekordløpet" i Sørmarka Arena. Hele 214 motiverte skøyteløpere fra 45 klubber avsluttet 2014/2015-sesongen her hjemme. Løpet vil bli husket med glede av veldig mange. Det var for det meste rekrutter og juniorer, men også flere seniorer og veteraner. Banemannskapene hadde for første gang fjernet isen på indre bane, hvilket resulterte i over 16 varme grader. Kombinert med et vedvarende lavtrykk som er typisk ved kysten, gir det lav luftmotstand og svært gode forhold. Hallen er blitt en suksess for skøytenorge og vil nok etterhvert måle seg med verdens raskeste lavlandsbaner! I januar 2016 arrangeres World-Cup på skøyter her, og da vil verdens beste skøyteløpere få brynet seg.

Det unike med "Rekordløpet" er at løperne selv får velge de distansene de ville ta knekken på, samtidig som de blir "seedet" mot sine nærmeste konkurrenter. Dette gav som resultat utrolige 382 personlige skøyterekorder og 448 sesongbester.

Fra Aktiv Skøyteklubb stilte 11 løpere. Her ble det mange personlige rekorder. Spesielt kan vi gratulere Johanne Aas (10 år) med klubbrekord på 1000m med 1.43,36. Det var også gledelig at så mange av jentene til Amund Sjøbrend tok seg til rekordløpet. Emilie Sparre Njøs og Martine Verket Lauvstad i jenter junior C har virkelig fått fart på skøytene og fikk ganske store rekordforbedringer. Julie Sjøbrend var dessverre syk men fullførte løpene, selv med fall. Guro Eliassen Kverndokk var tett på sine perser.

I junior A vant Marius Bratli flere distanser samt satte nye bestenoteringer på 500m med 37,77, 1000m med 1.15,00 og 1500m med 1.54,65. Det er sterke tider. Junior C-løper Kyrre Otto gikk Linnestad gikk hele 6 løp. Det var noe i meste laget, men han tok likeså godt tre personlig bestenoteringer - på 500m med 43,10, 1000m med 1.26,15 og 3000m med 4.49,76. Alle innenfor 1-6 plass i sin klasse. Blant seniorene satte Andreas Haugerud nye bestetider på alle distanser, blant annet på 10000m med 16.22,21. Det er imponerende av en så fersk løper. Andreas startet med skøyter for 1 1/2 år siden, og i helgen presterte han allerede 43,44 på 500-meteren. Andreas er et meget godt eksempel på at det går an å bli god skøyteløper selv i voksen alder.
 
Odd-Arild Ødegaard, som vi kjenner fra garderoben på Valle Hovin, troppet også opp. Han er ASK-løper og satte likeså godt tre fine personlige rekorder. Av den eldre garde stilte Kjell og Camilla Riise i 80-årsklassen. Kjell fikk tre nye bestenoteringer her. Trenerne Snorre Kverndokk og Amund Sjøbrend samt Ivar Njøs bidro så godt de kunne som trenere og ikke minst sekundanter.

På kvelden var det bankett både for de yngre og de voksne, og det blir det god stemning av! Fra utsiden og som publikummer var det slående hvor positivt dette skøytestevnet var for løperne. Her ble det skapt bånd mellom dem. Ikke bare bestenoteringer tok de med seg hjem, men det fineste av alt, nemlig ekte idrettsglede.

Per O. Linnestad
Alle fotos: Per O Linnestad
Resultater