Syv nye veteranverdensrekorder i Vikingskipet!

Aktiv SK arrangerte «11th Masters’ Intl. Single Distance Races», som det heter, i Vikingskipet 17. og 18. januar. Etter noen forfall var det 99 veteraner, kvinner og menn - 30 til 80 år, som stilte til start. Det var mest nordmenn, men også noen få utlendinger fra Danmark (!), Nederland, Sverige og Tyskland som kunne nyte godt av meget gode løpsforhold i Vikingskipet. I tillegg var det 16 ikke-veteraner som stilte i en gjesteklasse - altså totalt 115 løpere.

Det sier sitt om gode forhold når det ble satt hele 286 sesongbestetider, 56 personlige rekorder og 7 såkalte IMSSC Records, dvs. uoffisielle veteranverdensrekorder. Arne Kjell Foldvik (M80) sto alene for fem av disse! Han slo de gamle rekordene på 500, 1500 og 5000m med til dels store marginer. I tillegg sto han for førstenoteringer på 10.000m og sammenlagt i stor firkamp. Noen av rekordene ser meget sterke ut for aldersklassen. Vi gratulerer! Vi gratulerer også Nina Tørset (F40) som knuste den gamle verdensrekorden på 10.000m med tiden 16.44,10. Det var endatil hennes første 10.000-meter! Siste gratulasjon går til David Hjalmarsson (M30) fra Sverige som også ga 10.000 meter-rekorden en real dytt nedover. Selv om 15.00,70 er en god tid, ergrer det ham sikkert med de syv ti-delene som manglet for å komme på 14-tallet. Det var også mange andre sterke prestasjoner som det går fram av resultatlistene.

På lørdag kveld var det en enkel bankett i Vikingskipets kafeteria. I alt 101 løpere, ledsagere, dommere og funksjonærer nøt god mat og hygget seg sammen et par timer. Vi tror at sosiale sammenkomster som dette, og ikke bare konkurranser, bidrar til det gode miljøet som er i veterankretser - også på verdensbasis.

Stevnet går over enkeltdistanser fra 500 til 10.000 meter med de fleste distanser begge dager. Det er naturligvis krevende, og i tillegg skal det arrangeres langt borte fra hjemmebanen. ASK ønsker å takke alle dommere og funksjonærer, fra egen klubb og andre klubber, som stilte opp og gjorde stevnet mulig.  Basert på alt vi hørte av lovord tør vi tro at det ble et meget vellykket stevne.
Vi vil til slutt takke våre sponsorer - Atea, Hamar Vandrerhjem og Siram - for økonomisk støtte!

Sven-Åge Svensson

Arne Kjell Foldvik (M80) på sin 10.000 meter. Tilskueren i forgrunnen er hans bror Gunnar som snart fyller 87 år! (Foto: Sven-Åge Svensson)

Arne Kjell Foldvik (M80) på sin 10.000 meter. Tilskueren i forgrunnen er hans bror Gunnar som snart fyller 87 år! (Foto: Sven-Åge Svensson)

Nina Tørset (F40) på vei til 16.44,01 og verdensrekord i hennes første 10.000 meter! (Foto: Sven-Åge Svensson)

Nina Tørset (F40) på vei til 16.44,01 og verdensrekord i hennes første 10.000 meter! (Foto: Sven-Åge Svensson)

ISDR-15 Frode P1010622c.jpg