Børre Rognlien fyller 70!

Børre Rognlien fyller 70 år i dag. Han er president i Norges Idrettsforbund, men han har en lang fortid i ASK og er dessuten æresmedlem.
Årsaken til at han kom inn i ASK, har sitt utspring i 1966 da det var svart/hvitt-TV og én norsk kanal å velge på: NRK. Børre var deltaker i det populære programmet ”Kvitt eller dobbelt” med Knut Bjørnsen som programleder. Temaet var skøyter, og premien var 10.000 kr – en stor sum den gangen. I den avsluttende runden svarte Børre riktig på de syv første spørsmålene, men da han kom til det åttende og siste, var tiden ute, og premien glapp. På grunn av den PR som Børre hadde skapt for skøytesporten, ble han imidlertid valgt inn i ASK som livsvarig medlem.
Børre møtte dermed opp på ASKs årsmøte i 1967 og ble valgt til leder av Juniorkomiteen – hans første verv. Senere ble han også redaktør av klubbavisa ”Skøyteløper’n” i en 8-10 år nesten fra starten av. Han var leder av klubben fra 1975 til -77, og han var president i Norges Skøyteforbund fra 1979 til -81. Dessuten har han vært formann i arrangementskomiteen for Skøyte-EM i 1978 og -VM i 1979 – og lista er enda lengre.
Børre har i tillegg viet mye av sitt yrkesaktive liv til idretten, særlig som generalsekretær og leder av Oslo Idrettskrets. Nå sitter han altså i toppvervet i Idretts-Norge. Én av de store sakene han har involvert seg i, var å få OL til Oslo i 2022. Dessverre gikk det ikke slik. Børre har annonsert at han ikke vil ta gjenvalg som idrettspresident til våren, men vi regner ikke med at han er tapt for idretten av den grunn.
Vi gratulerer med dagen!