Kamilla og Kjell Riise fyller 80

ASKs eldste aktive løpere fyller begge 80 år i disse dager. Kjell fyller i dag – Kamilla fylte for akkurat 2 uker siden.

...

...

De begynte med skøyteløp i «godt voksen» alder. Kjell hadde for en 20 år siden store problemer med ryggen. Han sluttet å trene. Ryggen ble bare verre, kiloene rant på, og til slutt veide han over 100 kilo. Formen var meget dårlig, og i 2001 endte det med et hjerteinfarkt. Han trodde da at ”livet var slutt». Legen foreslo at han skulle begynne med korsett. Det ble for drøyt for Kjell. Det ville han i hvert fall ikke. I stedet ble de enige om at han skulle forsøke fysioterapi. Det førte til framgang. Kjell fikk tilbake troen på seg selv. Formen ble stadig bedre, og en dag dro han til Valle Hovin sammen med barnebarna. Det var første gang han hadde skøyter på bena siden 1950. Det ble med 3 besøk på Valle det året, men vinteren etter hadde han hele 43 inngangsbilletter i ”samlinga”. Han rakk da å komme i kontakt med ASKs veteranmiljø. Det ble prating og noen tekniske tips, og da forhåndstreninga begynte høsten 2009, var Kjell med. Etter det har han vært fast deltager i lavgang og sklibrettrening - og han spiller fotball (og scorer mål) oppe på Ekebergsletta.

Etterhvert fikk han med seg Kamilla på skøyter. Begge to har startet i løp de siste sesongene. I sommer skulle de bestige Kvasstinden i Nordland (en av «De syv søstre»). Turen ble mye, mye lengre enn de trodde, og de var borte i over ett døgn inkludert en ufrivillig overnatting under åpen himmel. De klarte det, takket være god form!  

Et slikt liv går det an å ha i en alder av 80 år – bare en begynner! Vi gratulerer begge med dagen!