Første offisielle NM og LM i kortbane.

Helgen 26-27. september ble det første offisielle NM og landsmesterskap i korbaneskøyter arrangert i Norges kanskje fineste skøytehall, nemlig Fjellhallen på Gjøvik, samme sted som kortbaneløpene i Ungdoms OL skal avholdes i februar. Mer enn 40 løpere var påmeldt fra rekruttklassen til veteraner og tilrettelagte klasser, derav tre fra Aktiv SK, nemlig Guro Eliassen Kverndokk (J15), Ylva Krogsmyr Holberg (J16) og Snorre Kverndokk (senior). De største klubbene var Trondheim Kortbaneklubb og Asker som begge satser på denne skøytegreinen, men vi får håpe på at vi stiller med flere neste gang. Arrangementet var fint bortsett fra en arrangørtabbe som førte til at alle Aktiv-løperene var satt opp som Asker-løpere, men det ble heldigvis rettet andre dag. Det ble en fartsfylt helg med mye spenning, akrobatikk og knall og fall, men også en bankett med god mat og underholdning på Strand hotell på lørdag.

Det blir mange løp i løpet av en helg i forhold til langbane.  F.eks. gjennomførte seniorklassen (inklusive veteraner) seks løp i løpet av fire timer på lørdag; to 1500, tre 500 og en stafett. På søndag ble det noe tilsvarende for de som gjennomførte alt, så her er det ikke mye hvile mellom løpa. Det var ikke mange løpere i hver klasse i de yngre klassene, så det ble medaljer på de fleste av disse. Sammenlagt fikk Guro sølv i jenter 15 år, og Ylva vant gull i jenter 16 år. I seniorklassen var det hardere konkurranse med 14 løpere, og her ble Einar Agdestein fra Asker en suveren vinner. Kortebaneskøyter har fått et løft med dette arrangementet, og vi håper og tror at det vil spire og gro framover.