Henning fyller 60 år!

Klubbens tidligere, mangeårige og meget driftige leder, Henning Hagelund, fyller 60 år i dag!

Henning har vært idrettsinteressert fra barnsben av, forteller han, og før han ble leder i Aktiv Skøyteklubb, var han leder i Klemetsrud IL. Årsaken til at han kom til ASK, var som for mange andre: barna. Sønnen Magnus fikk skøyter for å gå på en liten isflekk i nabolaget. I sjuårsalderen tok Henning ham med til Valle Hovin en dag, og der fikk han tips om å melde sønnen på Skøyteskolen. Senere fulgte datteren Marichen etter og er fortsatt aktiv løper.

Snart kom Henning med i styre og stell i klubben, først som styremedlem, men ikke lenge etter som leder. Henning markerte seg raskt med å sette i gang utarbeidelse av en strategiplan. Flere av klubbens ressurspersoner ble trukket inn i en «workshop» for å utforme målsettinger, strategier og planer for klubben. I ettertid kan vi se at dette har vært en viktig suksessfaktor for klubben.

En annen forutsetning for klubbens suksess har vært inntektene fra pop-konsertene på Valle Hovin. Henning overtok organiseringen av klubbens dugnadsarbeid da Steinar Bolstad trakk seg. Inntektene økte, men det gjorde også at andre kastet sine øyne på klubbens roller under konsertene. Vi mistet inntektene av salget, men fikk betalt for salgsarbeid, rydding og vakthold. Å skaffe mannskaper og å gjennomføre på en pålitelig måte ble vårt våpen i konkurransen. Henning Hagelund og Hege Bratli, styrets nestleder i noen år, ble et slags radarpar i å arrangere konsertdugnader. Hege har tatt over rollen alene etter at Henning trakk seg tilbake.

Henning har vært en frontfigur i arbeidet med å skaffe Oslo en innendørs skøytebane. Etter at Vålerenga IF på begynnelsen av 2000-tallet begynte å sysle med planene om et fotballstadion på Valle Hovin, har også planene om en skøytehall skutt fart. Mange av is-idrettene gikk sammen om å etablere en interesseorganisasjon for skøytehall på Valle Hovin. Henning Hagelund ble valgt til leder og har vært det siden. Organisasjonen har gjort et utrettelig arbeid med å følge opp politikere og kommunale etater. Det har vært oppturer og nedturer underveis, men i år vil vi sannsynligvis få oppleve en beslutning om at hallen skal bygges.

I alle år, og stadig vekk, har Henning tatt på seg alle slags jobber: som speaker, som datatekniker, og siste høst som redaktør for ASKs skøytemagasin, for å nevne noen. Kona, Bjørg, har også bidratt ved utallige arrangementer. Vi håper å se dem begge i lang tid framover!

Vi gratulerer med dagen som skal feires med en liten familiesammenkomst senere i vinter!