Kjell Riise er død!

Vi har mottatt den triste meldingen at Kjell Riise, ASKs eldste mannlige skøyteløper, døde litt over kl. 18 i kveld. Han døde på Lovisenberg Hospice med sine nærmeste rundt seg.

Kjell opplevde så vidt å fylle 82 år, noe som skjedde på lørdag. Han var utrolig sprek for sin alder og var senest i juli med og trente i Ekeberg-åsen. Sist vinter gikk han flere løp på 500, 1000, 1500 og 3000m. Han gikk også 5000m under ASK-mila. Han følte da at ikke alt var som det skulle, og senere på våren fikk han konstatert magekreft med spredning.

For en del år siden fikk Kjell hjerteinfarkt og trodde det skulle bli «kroken på døra». Men etter å ha begynt med fysioterapi, kom han i bedre form og fikk igjen troen på seg selv.

Framgangen fortsatte, og en dag dro han til Valle Hovin sammen med barnebarna. Det ble flere besøk, og etter hvert kom han i kontakt med ASKs veteranmiljø. Det ble prating og noen tekniske tips, og da forhåndstreninga begynte høsten 2009, var Kjell med. Senere meldte han seg også på «Skøyteskolen for voksne». Siden har Kjell vært fast deltager i lavgang, sklibrettrening og fotball, og han begynte å stille opp i løp. Han har også vært blant de som villig har stilt opp ved klubbens dugnader.

Kjell har glidd raskt og smidig inn i klubbens veteranmiljø og blitt en avholdt skikkelse. Vi vil savne ham meget!

Våre tanker går nå til hans kone Kamilla og til resten av familien.

Kjell Riise 2.jpg