Andreas tok bronse i Veteran-VM!

Andreas Haugerud klarte å kapre en pallplass i klasse M30 under sin debut i Veteran-VM som gikk i Baselga di Pinè/ITA i helgen. Han gjennomførte en strålende konkurranse med årsbeste på 3 distanser, og hadde han ikke blitt kraftig forstyrret i en veksling på 1500m, hadde det blitt ny pers på distansen. På 5000m blåste det svært kraftig. Andreas gikk tom for krefter litt for tidlig og fikk mye melkesyre mot slutten av løpet. Det var likevel aldri noen fare for 3de-plassen. På 1- og 2-plass kom to meget sterke nederlendere, men Andreas slo den ene på 3000m. Andreas sin serie var 42,88 - 4.25,62 - 2.03,99 - 7.57,12. 

Det var skuffende få deltagere fra Aktiv SK denne gangen. Foruten Andreas var det bare gode "gamle"  Erik Vea som stilte opp. Erik fikk den litt sure 4-plassen i klasse M65, men han tok 2-plassen på 1500m. Eriks serie var 47,11 - 2.20,55 - 1.30,99 - 5.06,63.

Frode Eidsmo var forhindret fra å starte selv, men hadde en viktig rolle som lagleder og også sekundant for det norske laget på 31 deltagere. Dessuten var undertegnede tilstede som interessert tilskuer, og som "coach" for Andreas.

Det ble bare én norsk gullmedalje denne gangen. Det var Pål Agdestein fra Asker som vant klasse M60. Av de andre medaljørene kan vi nevne Renate Jeppsson fra Nesodden som tok sølv i F45.

Det var lite snø i Baselga, men et strålende vintervær så lenge vi var der, med temperaturer litt under og over null.

Resultater

Andreas Haugerud (til h.) og "coach" Sven-Åge Svensson foran banen i Baselga di Pinè (Fotograf: Håkon Haugerud)

Andreas Haugerud (til h.) og "coach" Sven-Åge Svensson foran banen i Baselga di Pinè (Fotograf: Håkon Haugerud)