Sterkt av Allan i World Cup nr 2!

World Cup fortsatte i japanske Tomakomai i helgen som var - denne gangen med både Allan Dahl Johansson og Ragne Wiklund i A-gruppene. Allan gikk en mye bedre 1500 meter enn i Obihiro og fikk en 6. plass i meget godt selskap. Sverre Lunde Pedersen havnet på plassen foran med bare 15 hundredelers margin. Men nederlenderne tok tredobbelt ved Nuis, Roest og Krol, så vi må håpe på fortsatt avansement for Allan og de andre nordmennene ved neste anledning.

I B-gruppa på 1000 meter tok Allan en fjerdeplass og får muligens gå i A-gruppa også der. Vi har vel ikke tenkt på Allan som sprinter, men dette kan kanskje hjelpe ham til bedre hurtighet.

Ragne debuterte i A-gruppa på både 1500 meter og 1000 meter. Best gikk det på 1500 meter hvor hun tok en 15. plass. Det skulle sikre henne fortsatt plass i A-gruppa. På 1000 meter fikk hun en 18. plass, og dermed rykker hun nok ned i B-gruppa igjen. Vi anser vel heller ikke Ragne som noen sprinter og venter heller på at hun skal ta steget opp i A-gruppa på 3000 meter. Denne gangen ble det 7. plass i B-gruppa, men hun var bare ca 3,5 sekunder bak vinneren.

Ragne gikk også på Norges lagtempolag som fikk en 8. plass av 10, men Ragne gjorde en fin jobb.

Resultater

Banen i Tomakomai er en utendørsbane, og resultatene litt mer beskjedne enn vi er vant til. Neste World Cup går i Tomaszów Mazowiecki i Polen, og da er løperne igjen innendørs.

Allan går i mål på 1500 meter i Tomakomai (Bilde fra NRK TV)

Allan går i mål på 1500 meter i Tomakomai (Bilde fra NRK TV)