Like ille på Valle Hovin!

Isen på Valle Hovin ble lagt for en måned siden, og det avslørte straks alvorlige skader på fryseanlegget. Dype “råker” i isen gjorde det farlig å gå, og umulig å arrangere løp. Banen ble så stengt i to uker for reparasjon. Inneværende uke var isen på plass igjen, og det kunne til og med arrangeres LIK-mil på tirsdag og OBIK-løp på onsdag. Men så kom mildværet, og da viste det seg at det var kuldegradene som hadde reddet isen. Nå er “råkene” der like fullt, og løperne må passe nøye på, og hoppe over, for ikke å gå på hodet.

Hvis mildværet fortsetter, vil det altså ikke finnes én bane i Oslo hvor det kan arrangeres skøyteløp! Er ikke dette katastrofalt? Går det an for byrådet å ta situasjonen for skøytesporten i Oslo på alvor? Hvis det hadde vært en ishockeyhall, flerbrukshall eller fotballbane (blant mange) som hadde måttet stenge midt i sesongen, så tror vi det hadde vært en annen reaksjon.

Men Valle Hovin benyttes langfra bare av konkurranseløpere. Flertallet av de besøkende er publikum. Etterhvert som vintrene har blitt varmere og snøfattigere, så har i alle fall kunstisen representert en mulighet til å kunne drive vinteridrett. Dette kan bli mer og mer viktig i framtida.

Etter at OL-søknaden ble avslått, lovet det daværende byrådet at planlegging av bl.a. en skøytehall på Valle Hovin skulle fortsette med “uforminsket kraft”. Det sittende byrådet føler seg tydeligvis ikke bundet av dette eller av Oslo Idrettskrets’ egne prioriteringer. Idrettsbyrådens uttalelser på TV nylig lover ikke godt for hurtigløpssporten i Oslo.

En løper gjør klar for passering av “vanngraven” på Valle Hovin (Foto: Sven-Åge Svensson)

En løper gjør klar for passering av “vanngraven” på Valle Hovin (Foto: Sven-Åge Svensson)