Fin ASK-innsats på Risenga lørdag

ASK-løperne i alle aldre viste positive takter under første dag av Risengaløpet og NC4

ASKER: Denne helgen er det klart for nasjonalt løp i Asker, med innlagt kretsmesterskap for AOSK og NC4 for klassene fra kvinner og menn junior.

Åpningsdistansen lørdagen avslørte at Oslo stadig har landets raskeste mann på 100 meter: I seniorklassen åpnet Simen Kroken på 10,1, og skaffet seg med det et forsprang som holdt helt inn. Han vant distansen med 37,91, ett hundredel foran Christoffer Rukke.

Raske 1000-metere

Av høydepunkter på 1000 meter, kan nevnes Marius Bratli. Han siktet seg inn på pallen, og tok med tida 1.15.61 sølvplassen, halvsekundet bak vinner Ulekleiv fra Gjøvik.

I Jr B–klassen i Risengaløpet demonstrerte Viktor Smedstad Haukaas hvordan man skal gå en 1000 meter utendørs, på ikke alt for glatt is. Han gav ikke bort noe gratis til konkurrentene, jobbet med raskt takt og full innsats, og kom i mål på tiden 1.31,56. Det holdt til en 2. plass på distansen. Han avanserte også med en plass fra den innledende distansen.

 Flere uteperser

Flere fine uteperser ble det dessuten på de yngste. Vi nevner Aron Feiring i 11-årsklassen. All kortbanetreningen siden i sommer har trolig gjort susen: Med 50,9 senket han for ordens skyld også “innepersen” med over sekundet!

Sporty Aktiv-løpere stilte også opp til skøytedueller, som er fellesstart for de yngste årsklassen. Fra klubben stilte Inka Boldingh Debernard, Aron Feiring, Mads Nordhus og Fredrik Colbensen-Tveten.

Søndag gjenstår 1500 meter for deltakerne i Risengaløpet, 3000 og 5000 meter i NC.

Monika Risnes

David (Foto: Monika Risnes)

David (Foto: Monika Risnes)

Viktor (Foto: Monika Risnes)

Viktor (Foto: Monika Risnes)

Amund Sjøbrend og David (Foto: Monika Risnes)

Amund Sjøbrend og David (Foto: Monika Risnes)