Løpere alvorlig skadet på Valle Hovin!

Så måtte det skje! Det er i årevis klaget på manglende sikkerhet på Valle Hovin og advart mot at det kan skje alvorlige skader. Under OBIK-løpet i går kveld falt Iver Johansen (Ceres) i svingen og traff iskanten på “grøfta” (se bildet) i nordre sving. Han ble hjulpet inn i garderoben, og det ble ringt etter ambulanse som kjørte ham til Ullevål hvor det ble konstatert at skuldra var ute av ledd. Røntgenbildet viste også et par benfragmenter. Vi ønsker ham rask og god bedring! Det er ikke vanskelig å se at det kunne ha gått enda verre. Tenk bare om han hadde truffet iskanten med hodet!

Frode Eidsmo (nå Oslo Speedskaters) falt også, men litt lenger bort i svingen. Han unngikk dermed “grøfta” men slo istedet hodet i en iskant som lå foran putene. Isbitene sprutet rundt ham - den største kanskje oppimot én kilo! I tillegg til hodet slo han også hofta ved lårhalsen. Han har ligget med smerter i hodet og låret hele natten, men har forhåpentligvis bare slagskader.

Manglende sikkerhet på Valle Hovin har vært påpekt i alle fall siden 1991. Nedenfor er et utdrag fra klubbavisa “Skøyteløper’n” fra høsten 1991 med hovedoppslag “Mangelfull sikring på Valle Hovin” - tekst av Vidar Finsand og foto ved undertegnede. Siden har problemet vært tatt opp av ASK og enkeltpersoner med banemannskapene og Bymiljøetaten (tidligere med Park og Idrett) i møter, brev og samtaler. Det gjelder særlig bandymål, traller med bandyvant, krakker og andre gjenstander, samt mangelfull polstring. Det har ført til et par ukers bedring, men så har det vært tilbake til det gamle. Neste sesong ser i alle fall alt ut til å være glemt.

Nå må ASK og andre brukere ta problemet opp med Bymiljøetaten og banemannskapene, og sørge for at sikring av Valle Hovin blir en sentral del av arbeidsinstruksen - og etterleves!

“Grøfta” i nordre sving er isfri ned tilå betongen (Foto: Frode Eidsmo)

“Grøfta” i nordre sving er isfri ned tilå betongen (Foto: Frode Eidsmo)

Forsiden av “Skøyteløper’n” høsten 1991!

Forsiden av “Skøyteløper’n” høsten 1991!