Allan uheldig i OL-debuten!

Vi er mange som har sett med forventning og spenning fram mot Allans debut på 1500m i OL. Starten var også den aller beste. Han holdt godt følge med Koen Verweij og passerte 300 meter raskere enn noen gang. Vi var spente på om det kunne bli noe kluss i vekslingen, men da TV-bildert skiftet til langsiden, kom Koen ut av svingen alene. Allan lå dessverre igjen i beskyttelsesmattene. På repetisjonen så vi at den høyre skøyta skar ut. Det så helt uforskyldt ut, og Allan sa etterpå at han ikke helt skjønte hva som skjedde. Etter hva vi kan se, var dette et rent uhell.

Allan var naturligvis skuffet, som alle andre, men han virket ikke knekt. Han valgte å se framover. Han er ennå ganske ung og med mange muligheter for å revansjere seg.

Dessverre feilet også Sverre Lunde Pedersen i nest siste sving, og det som skulle vært en festdag for norsk skøytesport, endte med 7de plass til Sindre Henriksen som beste prestasjon. Hans tid: 1.45,65. Gullmedaljen gikk til Kjeld Nuis/NED med tiden 1.44,01.

Resultater