Landsmesterskapet er i gang!

Presis kl 15 sendte starter Tom Johansson avgårde det første paret i årets Landsmesterskap som altså går på Valle Hovin i Aktiv Skøyteklubbs regi. Første distanse var 500m, og de som fikk æren av å åpne ballet, var jenter 15 år. Deretter fulgte G15, J16 og G16. Kveldens raskeste jente var Maria Netland Rabbe (J16),  Fana, med 44,17. Raskeste gutt var Kasper Tveter (G15), IF Fram, med 39,31. Etter 500m var det fellesstart for alle aldersklasser, fra 12 til 16 år.

Innimellom var det premieutdelinger med et morsomt innslag: lille Axel Haartsen Njøs på 7 år var maskot i tigerdrakt (tigeren preger jo mesterskapets logo) og med norsk flagg. Ylva Holberg Krogsmyr - stilig bunadskledd - sto for medaljeutdelingen. 

Leder i Hovedkomiteen for landsmesterskapet 2018, Nils Einar Aas, og stevneleder Heidi Støen, kunne fortelle om hektiske siste forberedelser, men så ut til å ha god kontroll. Såvidt vi kunne se, gikk arrangementet uten problemer, men dessverre fikk vi et par skader etter noe som så ut som uskyldige fall. Skader i hurtigløp skjer ellers bare sjelden.

I morgen (lørdag) kl 9:45 skjer den offisielle åpningen av Landsmesterskapet med besøk av Oslos ordfører, Marianne Borgen. Kl 10:00 fortsetter mesterskapet, først med 500m for gutter og jenter 12-14 år. 

Det er sjelden at flaggene på Valle Hovin henger rett ned, slik de gjorde i dag - forøvrig var det skyet, rundt null grader og gode isforhold. Vi håper på like gode forhold de to neste dagene!

Resultater

P1080335.JPG

Klikk på bildene for å se flere!
(Alle fotos: Sven-Åge Svensson)