Landsmesterskapet dag 2

På morgenen så vi antydning til sol, og vi håpet på en fin dag. Været ble imidlertid grått, men på isen var det mer fargerikt. Først fikk vi den offisielle åpningen. Leder i hovedkomiteen, Nils Einar Aas, ønsket velkommen og introduserte skøytepresident Mona Adolfsen og Oslos ordfører Marianne Borgen. Flankert av skøyteløpere fra ASK med norske flagg hilste skøytepresidenten til Landsmesterskapet, mens ordføreren erklærte stevnet for åpnet. To musikere med trompet og én med trommer urfremførte så Landsmesterskapets nykomponerte fanfare.

Selve konkurransene startet med 500m for 12-14 år, jenter og gutter. Dermed var alle 500-metere unnagjort, og neste distanse var 1500 for alle klasser, fra 12 til 16 år. Etter hva vi har kommet til, var det hele 60 par, og det er klart at dette måtte gås med kvartettstart. Etter 1500-metrene var det lagtempo mellom lag fra de ulike skøytekretsene. Vi fikk mange fine dueller, men det er også tydelig at dette fenger. Løperne senker skuldrene litt og har det først og fremst morsomt. 

Blant Aktiv SKs egne løpere fikk vi følgende pallplasser: Johanne Øyen Aas (J13) en tredjeplass på 500m, mens Julie Sjøbrend (15) fikk en 2.plass på 1500m. Link til resultatene finnes nedenfor, men vi kan nevne at vi lot oss imponere av Kasper Tveter, Fram IF, som selv om han går i 15-årsklassen, fikk dagens beste 1500-metertid på 1.59,36.

Også i dag var det helt vindstille og brukbare forhold, og i alle fall like forhold for alle. I morgen er det imidlertid spådd litt sludd.

Innen den tid skal det være bankett med disco. Vi får se om noen har spart krefter til i morgen.

Resultater

P1080452.JPG

Klikk på bildet for å se flere.
(Alle fotos: Sven-Åge Svensson)