Allan på pallplass i WC-finalen!

I World Cup-finalen på 1500-meter var det åtte løpere, og fire av disse var nordmenn! Deriblant vår Allan Dahl Johansson - fortsatt junior. Han har kommet inn som en vind i den internasjonale eliten på 1500 meter. Var meget uheldig i OL, men nå skulle han igjen måle krefter med de beste. Åpningen virket meget rolig, som alltid, og parkameraten Thomas Kroll fra Nederland tok en solid ledelse. Da klokken ringte, syntes avstanden til Kroll fortsatt urimelig stor. Kunne Allan virkelig hente opp dette? Om han gjorde? Han holdt farten bedre enn noen annen gjennom de tre siste rundene, passerte en sliten Thomas Kroll ved utgangen av siste sving og tok en klar parseier. Tid: 1.45,98 som senere ble rettet til 1.45,99. I neste, og siste, par kom Sverre Lunde Pedersen og Dennis Yuskov foran med hhv. 1.45,47 og 1.45,64, men Allan fikk altså sin første pallplass i World Cup. Gratulerer!

Resultater

Allan i ferd med å passere Thomas Kroll (bilde fra NRK TV)

Allan i ferd med å passere Thomas Kroll (bilde fra NRK TV)