Vikingløpet i Tønsberg: Eirik og Julie sikret billett til Vikingrace

ASK var representert i flere årsklasser da Tønsbergs Turn arrangerte Vikingløpet for 35 gang.

 

TØNSBERG: Hurtigløpsgruppa i TT  tok imot 150 løpere fra hele landet og flere utenlandske løpere denne helgen. Fra ASK stilte Aron Feiring, Fredrik Colbensen Tveten, Eirik Andersen, Mads Nordhus, Tinius Rambøl Alme, David Luangtep Vangen, Linus Risnes og Julie Berg Sjøbrend.

Oslo-løperne sto for solid innsats, og flere nye “uteperser” ble notert på Maier Arena. To løpere får dessuten muligheten til å møte noen av Europas beste løpere i Thialf senere denne sesongen. Vikingløpet er nemlig årlig kvalifiseringsløp til Vikingrace i Heerenveen.

 

Greide sesongmålet

I 11-årsklassen gikk Eirik Andersen under 50 sekunder utendørs på begge sine 500-metere lørdag. I “snøstormen” søndag, ble tidene noe svakere. Innsatsen holdt likevel i massevis til å “kvalle”: Sammenlagt ble det en 3. plass for Eirik, som får følge av to fra kretsen, Miika Klevstuen (OSK) og Halvor Kjøsterud Erlingsen (Asker), til Friesland i begynnelsen av mars.

Gledelig var det også at treningsivrige Julie fikk klaff i sitt siste Vikingløpet. Distanseseier på 3000 meteren i 16-årsklassen lørdag smakte nok ekstra godt for Aktiv-løperen som til daglig er elev ved Wang Toppidrett på Hamar. Sammenlagt ble det bronse i Tønsberg denne helgen, og i mars går turen igjen til Thialf for Julie med det legendariske skøytenavnet.

Her venter raske makkere, rask is og mange opplevelser.

 

Jubileumsbankett

En bankett ble avholdt i festsalen på Klubben i Tønsberg lørdag kveld. Her stod taco, levende musikk, quiz og lotteri på menyen. Utenlandske gjesteløpere var også på plass.

Det kan ellers nevnes at Speedtigers’ Tinius og Linus var på Kahoot-laget som innkasserte seier – i skarp konkurranse med 250 løpere, trener og foreldre. Som kjent er det minst like viktig å vinne banketten.

All honnør til TT for et flott gjennomført arrangement. Dugnadsgjengen kan trolig utropes til norgesmestre i skyfling av snø etter søndagens innsats.

Resultater finner du her

Tekst og bilder: Monika Risnes

Fornøyde løpere i garderoben søndag: I Vikingrace i Heerenveen i mars får Eirik Andersen (th) selskap av blant andre OSKs Miika Klevstuen.

Fornøyde løpere i garderoben søndag: I Vikingrace i Heerenveen i mars får Eirik Andersen (th) selskap av blant andre OSKs Miika Klevstuen.

På Maier Arena: Fredrik Colbensen Tvedten og Mads Nordhus hilser på statuen av Fred Anton.

På Maier Arena: Fredrik Colbensen Tvedten og Mads Nordhus hilser på statuen av Fred Anton.

Stigende form for Julie Berg Sjøbrend som greide ett av målene for sesongen

Stigende form for Julie Berg Sjøbrend som greide ett av målene for sesongen