To LM-titler og mange perser for ASKs løpere i Sørmarka

LM i Sørmarka Arena 15. - 17. februar ble en fartsfest for 130 deltagere fra hele landet. Julie Berg Sjøbrend kapret to LM-titler i klassen jenter 16 år. Linus Risnes tok sølv på 500meter i G13, og det drysset flere medaljer over ASKs løpere denne helgen.

Julie klarte å prikke formen til LM, og hun ble dermed vanskelig å bryne seg på, på de to lengste distansene. Foruten gull på 1500 og 3000, ble det og bronse på sprintdistansene. Perser ble notert på samtlige fire distanser: 43,96 – 1.25,59 – 2.10,42 og 4.39,69 ble fasit denne helgen.

I 15-årsklassen satte Viktor Smedstad Haukaas personlige rekorder på samtlige fire distanser. På søndagens 3000 meter var det nok en tid han var på jakt etter, og det er bare å slå det fast: Nå er det Haukaas jr. som har gjeldende familierekord på distansen, med 4.40,05.

I 14-årsklassen kom Maiken Nerstad Gundersen inn rett bak sine perser. Nærmest var hun på 1000 meteren søndag, med 1.54,30. David Vangen, Linus Risnes og Tinus Rambøl Alme satt personlige rekorder på samtlige fire distanser. Foruten LM-sølv på 500 meter, fikk Linus med seg bronse på 1000m og 1500m i G13. Gledelig var det også at Akershus og Oslo Skøytekrets’ jentelag tok sølv på lagtempo med Julie på laget.

Stevnets speaker Kjell Rune Kristiansen fra ASK fikk en stor jobb med å holde tritt med perserne som ble satt underveis, noe han løste med glans.

Resultater finner dere her.

Tekst: Monika Risnes

Bilder: EFsportsfoto og Monika Risnes

Landsmester i J16: Julie berg sjøbrend

Landsmester i J16: Julie berg sjøbrend

En samling ASK og OSK løpere utenfor Sørmarka Arena. Fra venstre David Vangen, Nils D’Alauzier (OSK), Fredrik Pedersen (OSK), Mathilde Pedersen (OSK), Tinius Rambøl Alme, Linus Risnes og Maiken Gundersen

En samling ASK og OSK løpere utenfor Sørmarka Arena. Fra venstre David Vangen, Nils D’Alauzier (OSK), Fredrik Pedersen (OSK), Mathilde Pedersen (OSK), Tinius Rambøl Alme, Linus Risnes og Maiken Gundersen