Rekordløpet i Stavanger lever opp til navnet

De siste årene har Stavanger Sandnes Skøyteklubb arrangert Rekordløpet i Sørmarka Arena. Dette er et løp for alle, fra rekrutter til veteraner, helt på slutten av sesongen, og tanken er at det skal være rekordforhold i hallen slik at man kan forbedre sine personlige rekoder. Slik var det også i år da Uego Rekordløp 2019 ble arrangert 16. og 17. mars, med rundt 240 løpere fra 8 til 73 år fra 41 klubber. Disse satte utrolige 511 personlige rekorder, altså mer enn to hver i gjennomsnitt.

Aktiv Skøyteklubb stilte med sju løpere; Aron Feiring (G11), Mads Nordhus (G11), David Luangtep Vangen (JC1), Thomas Lande Eriksen (Senior), og veteranene Kurt Feiring Larsen, Snorre Kverndokk og Sara Hemmer. Disse satte selvsagt flere perser. Aron på 500, Mads på 500 og 1000, David på 1000 og 1500, Thomas på 500 og 1000, Snorre på 1500, 5000 og 10000 og Sara på 5000.

Det er hyggelig å se at våre yngre løpere har tatt store skritt framover i løpet av sesongen Det er også gledelig at Thomas er på vei tilbake etter en litt trøblete sesong. Sprinttreningen den siste tiden har nok hulpet. Saras bestenoteringer for sesongen er også nasjonale rekorder i klasse K60. Vi regner med at det blir flere rekorder neste år.

At Rekordløpet ga inspirasjon var også tydelelig da to av våre veteraner kjøpte seg nye skøyter i Stavanger. Kanskje vi kan vente oss flere perser også blant våre godt voksne løpere neste år?

Foto: Snorre Kverndokk, Torbjørn Sæther og Alf Nordhus.

Resulteter finnes her.

Far og sønn: Kurt Feiring Larsen og Aron Feiring

Far og sønn: Kurt Feiring Larsen og Aron Feiring

Ivar Njøs og Thomas Lande Eriksen

Ivar Njøs og Thomas Lande Eriksen

David Luangtep Vangen og Nils D’Alauzier (OSK)

David Luangtep Vangen og Nils D’Alauzier (OSK)

Snorre Kverndokk og Sara Hemmer

Snorre Kverndokk og Sara Hemmer

Mads Nordhus (ytre bane)

Mads Nordhus (ytre bane)