ASK markerte seg under NM og LM kortbane

LM og NM i kortbane 2019 ble en fartsfylt opplevelse. Aktiv SKs løpere var sterkt representert både på banen og på seierspallen etterpå.

GJØVIK:  Fjorårets arrangement i Asker bar bud om at denne grenen er i vekst i Norge, en tendens som ble bevist i år. Den spektakulære fjellhallen på Gjøvik huset årets arrangement, som skøyteklubbene Gjøvik SK og SSK Toten sto for i fellesskap. Her skulle det bli mye å glede seg over i alle aldersklasser, fra rekrutt til senior.

God stemning

At skøytepresidenten hadde satt av helgen, ble satt stor pris på i kortbanemiljøet. Det hersker en egen stemning under et kortbane-NM/LM, noe NSFs Mona Adolfsen presist satte ord på i sin velkomsttale:

“De som er her, kan se fram til en fin skøytehelg. Og de som ikke er her, vet nok rett og slett ikke hva de går glipp av.”

Her var det nemlig lave skuldre og mange smil å se, tross fartsfylte og tette dueller. Gledelig var det også å se at flere “langbane”-løperne hadde tatt utfordringen og stilte til start. For de fleste var dette også sesongen siste skøyteløp.

Gull og sølv

Det ble medaljer i fleng, også på ASK, som kanskje bør vurdere å få tegnet sin egen kortbanedrakt etter dette? Mii Erik Haugård og Thomas Lande Eriksen tok sølv og bronse i seniorklassen. En som fikk erfare en av kortbanesportens første bud: “Opp igjen”, var rekrutt Fredrik Colbensen Tveten (12) som gikk inn til en fin-fin 2. plass under søndagens 2000-meter. Et av flere rørende idrettsøyeblikk denne helgen. (Se bilde.) Øvrige skarpskodde ASK-deltakere var Eirik Andersen, Tinius Rambøl Alme, Aron Feiring, Linus Risnes og Emilie Sparre Njøs.

Arrangøren fortjener ros for et godt gjennomført og hjertevarmt arrangement. Kortbanedommerne Stein Andersen og Morten Staubo sørget for å holde orden på et vell av heat innenfor en rekke distanser.

Tekst og bilder: Monika Risnes

Fullstendig resultatliste finner du her:

 

Aktivløpere som var med under NM og LM kortbane. Fra venstre: Tinius Rambøl Alme, Eirik Andersen, Thomas Lande Eriksen, Linius Risnes, Fredrik Colbensen Tveten, Aron Feiring, Emilie NJØS og Mii Erik Haugård.

Aktivløpere som var med under NM og LM kortbane. Fra venstre: Tinius Rambøl Alme, Eirik Andersen, Thomas Lande Eriksen, Linius Risnes, Fredrik Colbensen Tveten, Aron Feiring, Emilie NJØS og Mii Erik Haugård.

Seierspallen for senior: Fra venstre Mii Erik Haugård (ASK), Einar Agdestein (Asker) og Thomas Lande Eriksen (ASK).

Seierspallen for senior: Fra venstre Mii Erik Haugård (ASK), Einar Agdestein (Asker) og Thomas Lande Eriksen (ASK).

Fredrik Colbensen Tveten

Fredrik Colbensen Tveten