Ragne gjør det igjen

Ragne får gullmedaljen av ISU’s visepresident Tron Espeli. (skjermdump fra VGTV)

World Cup hadde forflyttet seg til Beijing denne helgen, 17.-19. november. Vi i Aktiv SK, og sikkert hele skøytenorge, var spente på om Ragne Wiklund kunne gjenta suksessen fra forrige helg. Det gjorde hun. Etter 3000 m på søndag kunne hun igjen innta seierspallen. Denne gang var Irene Schouten også med, men hun var en skygge av seg og ble ikke bedre enn nr. 8, over 7 sekunder bak Ragne.

Da Ragne startet, ledet Mei Han fra Kina, overraskende. Ragne lå først litt bak, men etter ca. 4 runder var hun forbi. Derfra og inn ble differansen på litt over 2 sekunder. Tid på Ragne; 4.03,41. Ragne «dro» for øvrig Sáblíková med seg til 2. plass. Ragne gikk et energisk løp, men samtidig kunne det virke litt mer masete enn forrige helg.

På fredag gikk både Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson 1500 m, og begge hevet seg fra forrige helg. Ragne fikk 1.57,16 mot 1.57,43 forrige helg. Det ga en 5. plass mot 10. plass forrige helg. Hun var bare 0,15 sek. fra pallplass. Allan fikk 1.46,89 mot 1.47,68. Det ga 12. plass, fram fra 17. plass forrige helg. Avstanden til pallplass var på snaut 1,4 sek.

Lørdag gikk Ragne 1000 m i gr. B og fikk en 3. plass på 1.17,54. Du skal se hun havner i A-gruppa snart! Allan stilte opp på 500 m for en gangs skyld og fikk 36,99. Det var langt nede på lista i gruppe B, men 500 m er jo ikke Allans distanse.

På søndag stilte Allan først opp på 1000 m i gr. B. Han fikk tiden 1.10,23 – sesongbeste og 9. plass, bare et drøyt sekund fra 1. plassen. Så stilte han på dagens siste distanse, fellesstart. Her ble han liggende i «klynga» det meste av løpet. Han prøvde å kjempe seg fram på slutten, men det var kaotisk, og det ble også et fall. Allan holdt seg på bena og gikk over mål som nr. 9 - men uten spurtpoeng ble det en 15. plass. Resultater

Neste World Cup er på «hjemmebane» i Stavanger 1.-3- desember.