Ingen triumf for Ragne – framgang for Allan

LITT Sliten Ragne til høyre, men smilet er på plass (skjermdump fra VG+ sport)

World Cup nummer tre gikk i Stavanger denne helgen 1.-3. desember. Det var et håp om sterke norske prestasjoner på hjemmebane. Imidlertid har så godt som alle de norske løperne vært syke etter turen til Kina - så også Ragne Wiklund.

Vi synes at Ragne så litt plaget ut i helgen. Sånn sett er ikke 3. plass på søndagens 5000 m så verst. Hun gikk også ganske pent ut i siste par, fikk mange jevne runder på 33-tallet og ledet på Sáblikóvá etter hvert. Men på de to siste rundene ble det både 34 og 35, og dermed måtte hun også gi fra seg 2. plassen til Marijke Groenewoud. Tid 7.03,60 som er sesongbeste. Pallplass ble det igjen, og det betyr at hun holder seg i toppen.

På 1500 m lørdag spratt hun uvanlig mye opp på sisterunden og måtte ta til takke med 10. plass. Suveren vinner var Miho Tahagi. På 1000 m på fredag ble Ragne nummer 18.

Vi håper Ragne snarest er tilbake i praktslag!

Allan Dahl Johansson har også vært noe syk, men fredag vant han gruppe B i fellesstarten og blir dermed å se i gruppe A neste gang. Senere på dagen gikk han 1000 m i gruppe B hvor han ble nummer 16.

Søndag var det klart for Allans favorittdistanse, 1500 m. Her gikk han et innsatsfylt og velberegnet løp. For langt etter i starten som vanlig, men sisterunde på 28,7 var det bare Patrick Roest og vinneren Jordan Stolz som matchet. Tid på Allan: 1.46,57 og sesongbeste. Det holdt til en 8. plass bare tusendeler bak Peder Kongshaug og Hallgeir Engebråten.

Resultater

Vi følger med våre løpere og håper på det beste ved neste korsvei som allerede er til helgen i Tomaszów Mazowiecki (POL).