Fin framgang for ASK-løperne under Odalsskøyta

Sunniva Haug Johannesen (innfelt) er aktuell for juniorlandskamp etter sterk innsats under helgens nasjonale stevne i Skipet. sterke løp også av helle boldingh debernard, ulrik ervik og knut pedersen (foto: Njøs/johannessen.)

10 løpere fra ASK bidro sterkt til «persefest» under Odalsskøyta 2023 på Hamar.

Familien Boldingh Debernard stilte kvinnesterke i Vikingskipet den siste novemberhelgen, med Liv (rekrutt), Selja (J11) og Helle (Jr. C). De øvrige løpere i sort, hvitt og grønt fra hovedstaden var: Ulrik Ervik (G12), Sunniva Haug Johannessen (Jr.C), Axel Haartsen Njøs (Jr.C), Knut Pedersen (Jr.B), Aron Feiring (Jr.B), Emmeline Berentsen (Jr.B) samt neosenior Viktor Smedstad Haukaas.

Bidro til rekordskred 

Ikke sjelden utvikler Odalsskøyta seg til å bli et persekalas. Så også i år! 

Ei som kunne smile etter fire gode løp, var Sunniva Haug Johannessen. Hun kaprer en bronseplass sammenlagt, og legger inn en god søknad om å bli tatt ut til juniorlandskamp.

Sunniva er 10 år yngre enn Ragne Wiklund, og er i ferd med å nærme seg perserne til verdensmesteren fra 2013/2014-sesongen, iallfall på de korteste distansene.

45.25 ble bestetida på 500m denne helgen. Kan vi håpe at klubbrekorden til Ragne på 44,74 i 13-årsklassen ryker i løpet av sesongen? 

Viktige milepæler

Vi trekker fram noen av de mange fine resultatene. I 12-årsklassen kunne Ulrik krabbe helt til topps på pallen etter fire løp, og nye perser på 1.36,66 (1000m) og 2.33.77 (1500m) skulle være enkle å huske. I Jenter junior C gikk Helle under den magiske 50-grensen for første gang og noterte dessuten 2.39,38 på 1500m. Fin-fin framgang også for Knut i junior B, som satte pers på 500 meter og gikk under 1.40 for første gang på 1000m.    

Med korona og annet virus i omløp, må mange regne med noen bølgedaler for å hente seg inn igjen. Denne helgen gjaldt det Aron, som nok kommer sterkt tilbake. RESULTATER fra stevnet:

Aktivt på flere arenaer

Det er mye på gang på flere arenaer i disse dager. Og mens Ragne Wiklund ble observert i solskinn, dansende over Frogner-parketten før WC i Stavanger kommende helg, viste Julie Berg Sjøbrend muskler i Baselga de Piné. Samtidig bryner juniorgutta Linus August Risnes, Tinius Rambøl Alme og Eirik Andersen seg på verdenseliten og løpere fra 23 (!) nasjoner, to helger på rad, i Junior World Cup kortbane i Leeuwarden, Nederland. 

Mange ASK’ere gleder seg til kommende helgs WC i Stavanger med både Ragne og Allan Dahl Johansson i morderisk slag på startstreken.

Helle Boldingh Debernard i Jr. c brøt 50-grensen for første gang. (Foto/ njøs)

fin framgang også for knut pedersen i gutter junior B. ((Foto/ njøs)