Olympisk bronse på fellesstarten - og sterk 1500 meterdebut for Eirik Andersen!

På den andre siden av kloden, i Sør-Korea, pågår øvelsene i ungdoms-OL. Og dét med to 17-åringer fra Oslo på startstreken.

bilde lånt fra Eiriks instagram-bruker.

Saken er oppdatert 26. januar.

OSLO/GANGWON: Natt til fredag 26. januar var det duket for fellesstart i Ungdoms- OL (YOG.). Spenningen var til å ta å føle på i det norske laget. Ville Oslo-gutta, som kombinerer kortbane og lengdeløp, ha en fordel? Eirik Andersen har sin styrke på de litt lengre distansene, og med mange treningstimer i banken er han en terrier som er vrien å riste av seg. Så også denne natta i Sør-Korea. Etter å ha ligget på lur, gikk han i front da det gjensto et par runder. Helt til bare noen meter til mål ledet han løpet. Men to litt større løpere tok opp kampen - og kastet seg foran. Gullet går til Tyskland, men en flott bronse for vår løper! På seerene ser det ut til at han tok ut alt og litt til!

Sammen med Miika Klevstuen (OSK) forsvarer Eirik nasjonens ære i hurtigløp i YOG - og får samtidig med seg opplevelser de sent vil glemme.

For våre startet konkurransene 22. januar med 500 meter. Tl tross for en strabasiøs flyreise, ble det solide resultater! Miika tok en kruttsterk sølvmedalje på åpningssdistansen - og var bare et feilskjær fra å ta gullet. Eirik noterte 37.9 og fikk en fin 12. plass. ASK-junioren er normalt i sitt ess på 1500 meter - og der leverte han varene dagen etter med en flott 4. plass og en sterk tid!

På veien til Gangwon har de norske skøytegutta vært innom ulike klima- og tidssoner. Hele 17 timers tidsforskjell er det. De som følger dem på sosiale medier, har blant annet fått se to sjeiker i Dubai, i full mundur, bare avslørt av fottøyet. (Av typen Nike. red.anm.) Vi kjenner ikke detaljene, men ser fram til reisebrev!

Vi viser til arrangørens nettsider for mer.