Begeistring over Valle-isen

Foto: Sven-Åge Svensson

Bymiljøetaten ønsket å gi oss muligheten til å prøve isen på nye Valle Hovin denne helgen 27.-28. januar. Et 20-talls løpere var ganske samstemte om at isen var glimrende.

Dessuten var været strålende da porten åpnet seg litt før kl 11. Fortsatt lå mye av banen i skyggen av Valle Hovin videregående skole, men etter hvert ble den badet i sollys før det begynte å skye over.

Det var tydelig glede over å kunne gli rundt på Valle Hovin igjen. Dessverre er våre yngre løpere opptatt med Vikingløpet i Tønsberg denne helgen, så det var mest den eldre garde som fikk glede av å prøve isen. Av de ikke fullt så gamle, var vår tidligere storløper, Petter Andersen, som også måtte hente skøytene for å prøve seg. Petter har langtfra glemt gamle kunster, kunne vi se. “Dette er bare nydelig”. var hans første kommentar. Petter er sports- og utviklingssjef i Norges Skøyteforbund, og han sier at nye Valle Hovin blir viktig for skøyteaktiviten i Oslo. Og når vi får en hall, vil nok også toppløperne komme tilbake.

Dessverre er dette bare en prøve over to dager, og banen vil ikke være åpen neste uke. I følge driftsansvarlig, Oddbjørn Halvorsen, mangler det fortsatt en del utstyr, og is-tykkelsen må også økes før de kan åpne banen for godt. Noen dato for det, er ikke bestemt. Den offisielle åpningen er imidlertid fastsatt til 10. februar. Da vil Aktiv Skøyteklubb sørge for at det blir aktivitet på Valle Hovin.

Sven-Åge Svensson

Petter Andersen er fornøyd med isen.

Alle fotos: Sven-Åge Svensson